Historia vahvasti läsnä kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaissa

Poikkeuksellisen runsaasta romaanitarjonnasta valittiin kuusi teosta Finlandia-ehdokkaaksi.

Myös yleisö voi äänestää kaikkia Finlandia-ehdokkaita.

KIRJAT Kaunokirjallisuuden valintalautakunta valitsi puheenjohtajansa toimittaja Juha Roihan johdolla Suomen suurimman kirjapalkinnon ehdokkaiksi kuusi teosta. Raatiin kuuluivat lisäksi entinen kirjakaupan päällikkö Päivi Kuntze ja suomentaja Kaijamari Sivill.

Ehdolle asetettiin:

  • Tommi Kinnunen: Lopotti (WSOY)
  • Riku Korhonen: Emme enää usko pahaan (WSOY)
  • Sirpa Kähkönen: Tankkien kesä (Otava)
  • Emma Puikkonen: Eurooppalaiset unet (WSOY)
  • Peter Sandström: Laudatur (Schildts&Söderströms/Kustantamo S&S)
  • Jukka Viikilä: Akvarelleja Engelin kaupungista (Gummerus)

Raadin puheenjohtaja totesi menossa olevan kirjavuoden poikkeuksellisen upeaksi.

— Moni monella tavalla ansiokas romaani, joka muina vuosina olisi ollut heittämällä mukana Finlandia-mittelöissä jäi nyt rannalle, koska hyviä oli niin paljon ja loistaviakin yli kaiken ymmärryksen.

Nyt ehdolle asetetuista Sirpa Kähkönen on jo neljättä kertaa finalistina ja Tommi Kinnunenkin toiseen kertaan ehdokkaana. Näiden lisäksi myös Emma Puikkosen ja Jukka Viikilän romaanit asettuvat historialliseen kehykseen.

— Monia koskettavat sukupolviromaanit ovat tehneet paluun, jos ne koskaan pois olivatkaan ja historian taitekohdat on nostettu monipuolisesti esille. Sota on edelleen läsnä ja niin sen kai pitää ollakin, meillä suomalaisilla, mutta näkökulmat ovat entistä laajempia, syvempiä ja henkilökohtaisia, Juha Roiha muotoili puheessaan.

Yleisö voi äänestää kaikkia Finlandia-ehdokkaita tämän viikon perjantain jälkeen avautuvassa yleisökoneessa, jonka tulokset paljastetaan 22.11.

Yksinvaltiaana kaunokirjallisuuden Finlandia-voittajan raadin ehdotuksista kuitenkin valitsee toimittaja Baba Lybeck. Palkinnon arvo on 30 000 euroa ja tulos kerrotaan kaikkien kolmen Finlandia-palkinnon julkistuspäivänä torstaina 24.11. Kansallisteatterissa, Helsingissä.

Tästä linkistä voit äänestää Finlandia-suosikkiasi!

 

Kommentoi Facebookissa