Historiallinen helle – kesän lämpimin päivä ja useilla sääasemilla rikottiin ennätyksiä

Helle on tukalaa kaikille, mutta terveysriski varsinkin pitkäaikaissairaille sekä vanhemmille henkilöille.

Helle on tukalaa kaikille, mutta terveysriski varsinkin pitkäaikaissairaille sekä vanhemmille henkilöille. (Kuva Fotolia)

Etelässä on läkähdytty helteessä ja rikottu lämpöennätyksiä, mutta pohjoisessa tilanne on ollut toinen.

SÄÄTILA Tänään on ollut Ilmatieteen laitoksen mukaan historiallinen päivä. Maan eteläosassa on useammalla sääasemalla rikottu asemakohtaisia lämpöennätyksiä. Esimerkkeinä asemista ovat Kaarina, Salo, Lohja, Ahvenanmaa sekä useat meriasemat.

Kesän uusi ylin lämpötila mitattiin Porvoossa 33,7°C. Edellinen lämpöennätys saatiin perjantaina Ylitorniolla, jossa lukema oli 33,3 astetta. Helsingissä oli myös lämpimin päivä koskaan, kun Kaisaniemessä ja Malmin lentokentällä mitattiin 33,2°C, Kumpulassa 33,1°C.

Vaikka etelässä on läkähdytty helteessä ja rikottu lämpöennätyksiä, pohjoisessa tilanne on ollut toinen. Lämpötilaero Suomen rajojen sisällä on ollut suuri, paikoin yli 20 astetta. Kylmä ilmamassa valuu myös etelässä helteestä kärsiviä helpottamaan alkuviikolla.

Lue myös: Helle on terveysriski erityisesti vanhuksille ja pitkäaikaissairaille – suurimmassa riskiryhmässä yli 65-vuotiaat

Kommentoi Facebookissa