Historian kummallisin NHL-finaali – ei yhtään laukausta erässä, mutta joukkue voitti!

Nashville Predatorsin maalilla on kahdessa viimeisessä ottelussa nähty taas tutun varma Pekka Rinne.

Nashville Predatorsin maalilla on kahdessa viimeisessä ottelussa nähty taas tuttuna muurina Pekka Rinne. (Kuva AOP)

Nashville Predatorsien maalivahdille Pekka Rinteelle osui kauden huonoin päivä.

JÄÄKIEKKO Koko kauden muurina torjunut Pekka Rinne joutui kokemaan NHL:n Stanley Cupin finaalisarjan avausottelussa todella kummallisen ottelun. Nashville Predatorsia vastassa oli viime kauden mestarijoukkue, Olli Määtän edustama Pittsburgh Penguins.

Ensimmäisessä erässä Rinne joutui päästämään selkänsä taakse reilun neljän minuutin aikana kolme maalia, joista viimeinen syntyi Rinteen torjuttua kiekon Mattias Ekholmin kautta omaan maaliin.

Toisessa erässä Pittsburgh ei saanut aikaiseksi laukaustakaan kohti Rinteen vartioimaa maalia. Tapaus on ensimmäinen kerta koko Stanley Cupin historiassa. Nashville sen sijaan onnistui kaventamaan erän puolivälissä Ryan Ellisin ylivoimamaalilla.

Colton Sissons ja Frederick Gaudreau onnistuivat vielä jopa tasoittamaan ottelun kolmannessa erässä lukemiin 3–3, kunnes Pittsburghin ensimmäinen laukaus 37 minuuttiin Jake Guentzelin toimesta yllätti Rinteen. Viimeinen ja viides osuma loppulukemiksi 5–3 syntyi tyhjään maaliin.

Pekka Rinteen torjuntaprosentti ottelussa oli katastrofaalinen 63,6. Siitä ei ole kuin parannettavaa, kun neljä voittoa vaativa finaalisarja jatkuu.

  • Videolla kooste ensimmäisestä Stanley Cupin finaaliottelusta

http://

Kommentoi Facebookissa