HJK aloitti Mestareiden liigan karsinnat voitolla

Kuva: Fotolia

Kuva Fotolia

HJK voitti Riian RFS 1-0. FC Inter kukisti kosovolaisen Dritan samoin lukemin.

JALKAPALLO Hallitseva Suomen mestari HJK päätti voitottoman putkensa keskiviikkona lyötyään Helsingissä latvialaisen RFS Riian Mestareiden liigan karsintaottelussa maalein 1-0. Manuel Martic hyödynsi latvialaisjoukkueen löperön pelaamisen 11. minuutilla ja maali riitti siis voittoon.

RFS hallitsi peliä toisella puoliajalla, mutta todella vaarallisia paikkoja joukkue ei kyennyt luomaan. HJK puolusti tarkasti.

Henkisesti voitto oli HJK:lle todella tärkeä. Onhan joukkueen peli takkuillut Veikkausliigassa pahasti ja Suomen Cupissakin tie nousi pystyyn jo puolivälierävaiheessa.

Ottelupari RFS:ää vastaan on HJK:lle kunniakysymyskin. Tappio olisi paha takaisku ja mutkistaisi europelien päätavoitteen eli eurosarjan lohkovaiheen paikan saavuttamista.

Mutta mitään HJK ei vielä ole saavuttanut. Toinen osaottelu pelataan Riiassa ensi tiistaina ja luvassa on varmasti hyvin tiukka vääntö.

Otteluparin voittaja etenee Mestareiden liigan karsinnan toiselle kierrokselle, jossa vastaan tulee tshekkiläinen Viktoria Plzen. Jos tappio tulee toisella kierroksella, jatkuu eurotaival Eurooppa-liigan karsinnoissa.

HJK:n ja RFS:n otteluparin häviäjä pääsee yrittämään paikkaa karsinnoista Konferenssiliigaan. Karsinnoissa pitäisi edetä voittoon kahdella kierroksella lohkovaiheeseen päästäkseen.

Myös Turun FC Inter aloitti europeliurakkansa voitolla. Se kukisti Konferenssiliigan karsinnassa Jussi Niskan maalilla kosovolaisen Dritan 1-0. Toinen osaottelu pelataan ensi viikolla.

Teksti Otto Palojärvi

LUE MYÖS: Helmarit ei lähde suosikkina EM-kisoihin – yksikin piste olisi yllätys

Kommentoi Facebookissa