HJK kohtaa AS Roman Töölössä lokakuun lopulla kello 22

Kuva Veikkausliiga/ Risto Oksanen

HJK aloittaa Eurooppa-liigan pelit kotiottelulla espanjalaista Real Betisiä vastaan 8. syyskuuta.

JALKAPALLO Eurooppa-liigan lohkot arvottiin perjantaina ja otteluohjelma julkistettiin lauantaina. Eurooppa-liigassa kahdeksan vuoden tauon jälkeen pelaava HJK pelaa avausottelunsa 8. syyskuuta kotiottelulla espanjalaista huippujoukkuetta Real Betisiä vastaan.

Toisen ottelunsa HJK pelaa Roomassa. Siellä vastaan tulee Italian huippuseura AS Roma 15. syyskuuta.

Toisen kotiottelunsa HJK pelaa 6. lokakuuta. Silloin vastustajaksi saapuu bulgarialainen Ludogorets Razgrad.

Bulgariassa Razgradissa HJK pelaa 13. lokakuuta. Viimeisen kotiottelunsa lohkovaiheessa HJK pelaa 27. lokakuuta, jolloin vastassa on AS Roma.

HJK päättää lohkovaiheensa Sevillassa. Siellä Real Betis isännöi HJK:ta 3. marraskuuta.

HJK:n kotiottelut Real Betisiä ja Ludogoretsia vastaan alkavat klo 19.45. HJK-AS Roma -ottelu alkaa käyntiin kello 22.00, kuten myös Klubin kaikki vierasottelut.

HJK pelaa kotiottelunsa Töölön Bolt-areenalla. Olympiastadionille olisi voinut myydä enemmän lippuja, mutta seura halusi pitää kiinni urheilullisista ja fanikulttuurillisista periaattteista.

– Emme missään tapauksessa hylkäisi urheilullista ja henkistä kotikenttäämme Bolt Arenaa. Se olisi älyttömän tyhmä teko monella tapaa, HJK:n seurajohtaja Aki Riihilahti ilmoitti tiedotteessa.

Samalla Riihilahti teki selväksi, ettei otteluihin suurseuroja vastaan myydä huomattavasti kalliimpia lippuja.

– Myöskään peruslippujen hintoihin ei ole, vastustajista riippumatta, luvassa merkittäviä korotuksia viime syksyn lohkovaiheeseen verrattuna. Meille lipputuloja paljon tärkeämpää on saada samanlainen tuki kuin vaikka upeassa Maribor-pelissä, ja niinpä kausikorttilaisten etuosto-oikeus pysyy myös lohkovaiheessa. Seuran yksiselitteinen linjaus on preferoida mahdollisimman suuri yleisömäärä Bolt Arenalla lipputulojen suuruuden sijaan, Riihilahti sanoi.

Lohkon voittaja etenee suoraan 16 parhaan joukkoon. Lohkokakkonen pelaa karsinnan pääsystä 16 joukkoon Mestareiden liigan lohkokolmosta vastaan.

Lohkokolmonen pääsee hakemaan paikkaa Konferenssiliigan neljännesvälieriin Konferenssiliigassa lohkossaan toiseksi sijoittunutta joukkuetta vastaan. Tämä lienee HJK:lle hyvä tavoite ja se edellyttää Ludogoretsin kaatamista.

AS Roma ja Real Betis lienevät HJK:lle liian kovia vastustajia. Kyse on eurooppalaisista huippujoukkueista.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HJK teki sensaation – eteni Eurooppa-liigaan!

Kommentoi Facebookissa