Naisleijonilla ei mitään jakoa USA-ottelussa – ”Kunnioitimme vastustajaa liikaa”

Yhdysvallat murjoi Suomen MM-kisoissa maalein 6-1. (Kuva Tiina Puputti / Jääkiekkoliitto)

Naisleijonat sai MM-kisoissa Yhdysvalloilta tylyn selkäsaunan ottelun päätyttyä 6-1.

JÄÄKIEKKO Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue jatkoi MM-turnausta Tanskassa tappion tiellä. Yhdysvallat voitti lauantaina Suomen maalein 6-1.

Suomi joutui otteluun ilman kahta huippuhyökkääjäänsä Susanna Tapania sekä pelikiellossa ollutta Petra Niemistä. Kun ykkösketju ei ollut koossa, olivat Suomen menestysmahdollisuudet heikot.

– USA laittoi heti alusta asti meidät kovaan prässiin. Emme saaneet oikeastaan missään vaiheessa kiekollista peliämme käyntiin. Hyökkäyspelaamisemme jäi yksittäisiin suorahyökkäyksiin ja muutamaan hyökkäysalueen hyökkäyspeliin, muuten jouduimme puolustamaan koko ottelun, kommentoi Suomen valmennustiimiin kuuluva Saara Niemi Leijonat.fi -sivuston mukaan.

Viime helmikuussa Pekingin olympiakisojen välierässä Suomi pystyi Yhdysvaltoja vastaan hyvään kamppailupeliin. Nyt moisesta ei ollut tietoakaan.

– USA tuli kovalla paineella ja pelistämme puuttui rohkeus. Kiekollinen pelimme vaatii, että olemme rohkeita ja uskallamme pelata. Tänään sitä puuttui. Kunnioitimme vastustajaa liikaa. Se näkyi siinä, että ratkaisumme olivat epävarmoja, Niemi sanoi.

Maalivahtipelistä ei ollut kiinni. Anni Keisala pelasi Naisleijonien maalilla hyvän ottelun ja torjui peräti 66 kertaa. Se ei vain riittänyt, koska puolustuspelissään Naisleijonat antoi amerikkalaisille aivan liikaa tilaa.

Sekä Kanadalle että Yhdysvalloille hävinnyt Suomi pelaa alkusarjassa vielä kaksi ottelua. Maanantaina vastassa on Japani ja tiistaina Sveitsi. Niihin peleihin Suomi lähtee suosikkina.

– Seuraavat kaksi peliä tulevat olemaan erilaisia. Ensin kohtaamme Japanin, jota vastaan olemme varmasti enemmän kiekossa. Meidän on saatava enemmän rohkeutta hyökkäyspeliimme. On uskallettava toteuttaa niitä asioita, joita olemme harjoitelleet, Niemi sanoi.

Omituinen sarjasysteemi suosii Suomea, sillä ylemmän alkulohkon kaikki viisi joukkuetta selviytyvät puolivälieriin. Kaikki alkusarjaottelut ylemmässä alkusarjassa on varaa hävitä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Yhä tyly tasoero – Kanada pehmitti Naisleijonat

Kommentoi Facebookissa