Yhä tyly tasoero – Kanada pehmitti Naisleijonat

Kanada voitti MM-kisojen avauskierroksella Suomen maalein 4-1. (Kuva Tiina Puputti/ Jääkiekkoliitto)

Kanada voitti naisten jääkiekon MM-turnauksen avausottelussa Suomen maalein 4-1.

JÄÄKIEKKO Naisten MM-turnaus käynnistyi torstaina Tanskassa. Suomi taipui avausottelussaan Kanadalle maalein 1-4.

Tappiolukemat olivat siedettävät. Kanada hallitsi ottelua kuitenkin selkeästi varsinkin toisessa erässä ja olisi paremmalla viimeistelyllä voinut takoa taululle murskalukemat.

Olympiakisoissa Pekingissä viime helmikuussa Kanada teki Suomea vastaan mitä tahtoi. Myös MM-kisojen avausottelussa tasoero oli yhä selkeä.

Toki Suomelle jäi pientä jossiteltavaa ottelun kulusta. Naisleijonat missasi ottelussa rankkarin ja menetti tähtipelaajansa Petra Niemisen suihkuun.

Nieminen taklasi Kristin O’Neillia selästä laitaan ja joutui ulos ottelusta. Nieminen on Suomen joukkueen ykkösketjun hyökkääjä ja ilman häntä menestyminen Kanadaa vastaan on erittäin vaikeaa.

Suomi pääsi ensimmäisessä erässä vielä tasoihin. Naisleijonien turnauksen avausmaali oli Julia Liikalan käsialaa.

Ensimmäisen erän lopulla Suomelle tarjoutui erän lopussa tilaisuus tasoitukseen, kun Kanada rikkoi läpiajoon karannutta Elisa Holopaista. Kiira Yrjäsen rangaistuslaukaus pysähtyi Kanadan maalivahtiin.

Toisessa erässä Kanada dominoi tapahtumia ja sai aikaan 3-1 -maaliin. Siitä Naisleijonat ei enää noussut.

– Hyvä, että saatiin kova peli alta pois. Nähtiin niitä asioita, joihin ollaan haettukin. Ei vain saatu sitä voittoa. Tempoa pitää tästä lisätä, Suomen päävalmentaja Juuso Toivola kommentoi TV5:n haastattelussa.

Suomen kapteeni Jenni Hiirikoski, 35, teki torstaina historiaa. Hiirikoski käynnisti ottelussa jo uransa 14. MM-kisat.

– En olisi täällä, jos en nauttisi olosta jäällä. Nautin jokaisesta päivästä jääkiekkoilijana ja urheilijana olemisesta. On mahtavaa kuulua tällaiseen porukkaan, Hiirikoski kommentoi Kansainvälisen Jääkiekkoliiton IIHF:n haastattelussa.

Hiirikoski ei ole lopettamassa uraansa näihin MM-kisoihin.

– En tiedä, kuinka kauan pelaan, mutta pyrin jatkamaan itseni kehittämistä, hän sanoi.

Lauantaina Naisleijonat kohtaa Yhdysvallat, joka aloitti turnauksensa murskaamalla Japanin 10-0. Suomi kohtaa Japanin maanantaina ja alkusarjan päätösottelussaan Sveitsin tiistaina.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kiekkohuumaa tulossa 2024 – paras Leijona-joukkue pelannee Suomessa

Kommentoi Facebookissa