HJK kohtasi rajun pettymyksen

Kuva Veikkausliiga/ Risto Oksanen

Ottelut KuPS-Honka ja AC Oulu-HJK päättyivät 1-1. KuPS on yhä Veikkausliigan kärjessä.

JALKAPALLO Veikkausliigassa pelattiin sunnuntaina kaksi isoa peliä mestaruustaiston kannalta. Tilanne ei taistossa muuttunut, kun kärkiseurat pelasivat tasan.

Sarjakärki KuPS jäi kotiottelussaan sarjakolmosta FC Honkaa vastaan 1-1 -tasapeliin. HJK:lla oli myöhemmin illalla Oulussa sauma nousta sarjataulukon kärkeen, mutta tavoite kariutui 1-1 -tasapeliin.

HJK johti toisen jakson lisäajalla 1-0. Aivan lopussa Michael Lopez tasoitti AC Oululle loppunumeroiksi 1-1:een.

AC Oulun kausi on toistaiseksi ylittänyt odotukset. Sarjataulukossa joukkue on peräti neljäntenä. Tasapelillään AC Oulu nousi lauantaina Maarianhaminassa 0-2 hävinneen Hakan edelle.

KuPS ja HJK ovat molemmat 37 pisteessä, mutta KuPS on pelannut yhden ottelun helsinkiläisiä vähemmän. FC Honka on kolmantena kolmen pisteen päässä kärkijoukkueista.

Honka on KuPSin tavoin pelannut yhden ottelun HJK:ta vähemmän. Mestaruudesta taistelee tiukasti kolme joukkuetta.

Kova otteluruuhka on tuonut HJK:lle ja KuPSille haasteita. Viime torstaina HJK pelasi Eurooppa-liigan karsintaa Sloveniassa ja KuPS Konferenssiliigan karsintaa Turussa.

HJK voitti NK Mariborin 2-0, joten sille riittää vähintään Konferenssiliigan lohkovaiheen paikkaan ensi torstaina 0-1 -tappiokin. KuPS hävisi Young Boys Bernille 0-2, joten jatkohaaveita kuopiolaisten ei kannata realistisesti elätellä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Punainen kortti – Lukas Hradeckylle tyly avaus Bundesliigaan

Kommentoi Facebookissa