HJK murjoi jumboryhmää – sarjajohtaja silti takamatkalla

HJK juhlii maalia Veikkausliigassa

HJK juhlii maalia Veikkausliigassa. (Kuva AOP)

HJK murjoi RoPSin 4-0 ja palasi Veikkausliigan kärkeen. Toisena oleva ja kahden pisteen päässä vaaniva KuPS on pelannut kuitenkin kaksi ottelua vähemmän.

JALKAPALLO Veikkausliigan kärkeen palannut sarjan rahakkain seura HJK oli tyly isäntä maanantaina Helsingissä Rovaniemen Palloseuralle. Sarjajumbo RoPS sai selkäänsä HJK:lta maalein 0-4.

Ottelu ratkesi jo ensimmäisellä puoliajalla, jonka aikana HJK siirtyi 3-0 -johtoon. Roope Riski teki kaksi maalia. Rasmus Schüllerin ampuma 2-0 -maali oli komea yksilösuoritus, joka varmasti kilpailee kauden upeimman maalin tittelistä.

Toisella puoliajalla Kai Meriluoto teki HJK:n neljännen maalin. Vuonna 2003 syntynyt Meriluoto pelasi toisen ottelunsa Veikkausliigassa. Maali oli hänelle pääsarjatasolla ensimmäinen.

HJK nousi Veikkausliigan kärkeen, mutta johtaa sarjaa vain yhdellä pisteellä. Toisena oleva Kuopion Palloseura on pelannut kaksi ottelua vähemmän, joten HJK on tosiasiassa takamatkalla.

RoPS on tällä kaudella voittanut vain yhden ottelun. Olisi jo merkittävä yllätys, jos joukkue onnistuisi säilyttämään sarjapaikkansa.

Juttuvinkki: Suomi oli lähellä jalkapallon MM-kisapaikkaa – Karpaattien Maradona pilasi unelman

Sarjakolmonen FC Inter voitti Turussa FC Lahden 3-0. Suomen maajoukkueessa pelanneet Timo Furuholm ja Benjamin Källman sekä Ghanaa 2010 MM-kisoissa edustanut Anthony Annan vastasivat ottelun maaleista.

Inter oli alkukaudesta sarjan kärjessä, mutta on jäänyt viime aikojen vaatimattomien otteidensa takia takamatkalle. HJK:sta Inter on jäänyt seitsemän pistettä.

Seinäjoella SJK voitti HIFK:n 3-2 ja otti todella tärkeät pisteet taistelussa pääsystä ylempään loppusarjaan. HIFK on sarjassa kuudentena ja SJK seitsemäntenä, mutta eroa joukkueiden välillä on vain yksi piste. FC Lahti on HIFK:ta kaksi pistettä perässä.

Kuusi parasta jatkaa 22 kierroksen jälkeen ylempään loppusarjaan. HIFK on pelannut 16, SJK 17 ja FC Lahti 17 ottelua.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: KuPS jälleen urotekoon – voiton päässä Eurooppa-liigan lohkovaiheesta

Kommentoi Facebookissa