KuPS jälleen urotekoon – voiton päässä Eurooppa-liigan lohkovaiheesta

Kuopion Palloseura on jalkapallon 2019 Suomen mestari .

Kuopion Palloseura on jalkapallon 2019 Suomen mestari. (Kuva AOP)

KuPS voitti liettualaisen FK Suduvan 2-0 ja eteni Eurooppa-liigan karsinnan playoff-kierrokselle, josta jaetaan paikkoja lohkovaiheeseen.

JALKAPALLO Hallitseva Suomen mestari Kuopion Palloseura on yhden voiton päässä Eurooppa-liigan lohkovaiheen paikasta. Torstaina KuPS voitti kolmannen karsintakierroksen ottelussa. Kuopiossa liettualaisen FC Suduvan 2-0.

Suduva hallitsi ensimmäistä puoliaikaa, mutta ei onnistunut maalinteossa. KuPSin ruuti oli kuivaa ja 31. minuutilla Lucas Rangel nosti pallon tyylikkäästi boksista maaliin.

Toisella puoliajalla KuPSilla oli pelistä enemmän otetta. Suduvan selkäranka katkesi 72. minuutilla, kun KuPSin latvialainen keskikenttäpelaaja Igors Tarasovs iski loppulukemiksi 2-0.

KuPS oli Mestareiden liigan karsinnassa hävinnyt norjalaiselle Moldelle tylysti 0-5. Sen ottelun perusteella harva osasi odottaa KuPSilta menestystä Eurooppa-liigan karsinnasta, joissa KuPS sai tälle syksylle vielä toisen tilaisuuden

Juttuvinkki: Suomi oli lähellä jalkapallon MM-kisapaikkaa – Karpaattien Maradona pilasi unelman

KuPS aloitti Eurooppa-liigan karsinnassa toiselta kierrokselta ja järjesti sensaation pudotettuaan Slovakian hallitsevan mestarijoukkueen Slovan Bratislavan jatkosta. Suduva on pelaajamateriaalin perusteella Slovania heikompi joukkue, mutta KuPS ei lähtenyt kolmannen kierroksen otteluun suosikkina.

Nyt KuPS jatkaa pelejä playoff-kierroksella, jolla jaetaan paikat Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen. Vastaan kuopiolaisryhmälle tulee romanialainen CFR Cluf, joka pudotti kolmannella kierroksella jatkosta ruotsalaisen Djurgårdenin.

Jos KuPS selviytyisi Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen, olisi se merkittävin suomalainen seurajoukkueen jalkapalloteko kuuteen vuoteen. HJK on aiemmin pelannut lohkovaiheessa Mestareiden liigassa 1998 sekä Eurooppa-liigassa 2014.

KuPSille tarjoiltiin torstaina hyviä uutisia myös kotoisesta Veikkausliigasta. HJK jäi siellä 2-2 -tasapeliin häntäpään joukkueen TPS:n kanssa.

HJK johtaa Veikkausliigaa pisteen erolla KuPSiin, mutta on pelannut kaksi ottelua enemmän.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Rovaniemen futissurkeuteen pientä valoa – voittotili auki

Kommentoi Facebookissa