Rovaniemen futissurkeuteen pientä valoa – voittotili auki

Rovaniemi on pitkästä talvestaan huolimatta perinteikäs jalkapallokaupunki

Rovaniemi on pitkästä talvestaan huolimatta perinteikäs jalkapallokaupunki. (Kuva AOP)

RoPS pelasi Veikkausliigassa 16 ensimmäistä otteluaan ilman voittoa. 17. yrittämällä voitto viimein tuli, kun joukkue voitti Hakan 2-0.

JALKAPALLO Surkeaa kautta Veikkausliigassa pelannut sarjajumbo Rovaniemen Palloseura otti kauden avausvoittonsa viimein 17. yrittämällä. Keskiviikkona Valkeakoskella RoPS onnistui kaatamaan Hakan 2-0.

RoPS teki maalinsa toisella puoliajalla. Pallon saivat tolppien väliin Enoch Banza ja Youness Rahimi.

RoPS oli aiemmista otteluistaan kerännyt vain viisi pistettä. Viime viikolla seura antoi päävalmentajalleen Vesa Tauriaiselle potkut ja korvasi tämän Mikko Mannilalla.

Valmentajavaihdoksen järkevyyttä on tietysti kritisoitu, eikä vailla perusteita, mutta Mannilan komennossa voittotili on auki. Jalkapallossahan kyse on tulosurheilusta ja vain tuloksilla mitataan onnistumisen tasoa.

RoPS otti todella tärkeän voiton, sillä Haka on sarjassa kymmenentenä seitsemän pistettä RoPSia edellä. Yksittäinen voitto ei kuitenkaan vielä kerro kokonaiskuvaa päävalmentaja Mannilan onnistumisesta kovassa haasteessa. Vaikka RoPS nyt voittikin, laittaisi moni yhä rahansa likoon siitä, että RoPS putoaa syksyn päätteeksi alemmalle sarjatasolle.

Juttuvinkki: Suomi oli lähellä jalkapallon MM-kisapaikkaa – Karpaattien Maradona pilasi unelman

Toisen alkukauden epäonnistujan Seinäjoen Jalkapallokerhon voittoputki päättyi keskiviikkona 0-1 -tappioon FC Lahdelle. SJK:n hyökkäyspeli ei tuottanut kunnollisia maalipaikkoja. Lahden Jasen Assehnoun ratkaisi ottelun toisella puoliajalla upealla laukauksellaan.

Tärkeän voiton ottanut FC Lahti on sarjassa seitsemäntenä ja SJK kahdeksantena. Kuudentena oleva FC Ilves voitti IFK Mariehamnin keskiviikkona 2-0 ja on pisteen Lahtea edellä.

Kuusi parasta jatkaa 22 kierroksen jälkeen ylempään loppusarjaan. Viidentenä oleva HIFK ja yhdeksäntenä oleva IFK Mariehamn ovat neljän pisteen sisällä, joten jännitystä riittää. SJK on IFK Mariehamnin kanssa tasapisteissä.

Turussa FC Inter pelasi FC Hongan kanssa maalittoman tasapelin. Kolmantena oleva Inter on kuusi pistettä kärkijoukkueita HJK:ta ja KuPSia perässä. Honka on jäänyt Interistä pisteen.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Taistelu kiristyy – KuPS laittamassa HJK:n ahtaalle

Kommentoi Facebookissa