Taistelu kiristyy – KuPS laittamassa HJK:n ahtaalle

Kuopion Palloseura on pelannut vahvaa kautta.

Kuopion Palloseura on pelannut vahvaa kautta. (Kuva AOP)

KuPS nousi kärkijoukkue HJK:n kanssa tasapisteisiin voitetuaan RoPSin 2-0. HJK jäi ottelussa Honkaa vastaan maalittomaan tasapeliin.

JALKAPALLO Veikkausliigan hallitseva mestari Kuopion Palloseura taistelee vahvasti toisesta perättäisestä mestaruudestaan. Sunnuntaina KuPS nousi tasapisteisiin kärkijoukkue HJK:n kanssa voitettuaan surkeaa kautta pelaavan Rovaniemen Palloseuran 2-0.

Ottelu ratkesi käytännössä jo ensimmäisellä puoliajalla. Nana Boateng teki KuPSin avausmaalin reilun puolen tunnin kohdalla ja Saku Savolainen teki toisen maalin kymmenisen minuuttia myöhemmin.

HJK joutui sunnuntaina pääkaupunkiseudun paikallistaistossa tyytymään FC Hongan kanssa 0-0 -tasapelitulokseen. Hongan vahva puolustuspeli oli HJK:lle liikaa.

– Turhauttava pistemenetys, kun katsoo pelitapahtumia. Ekalla jaksolla oltiin puolustussuuntaan liian hitaita ja muuttamaan blokkia prässiin, vaikka Hongan tapa täyttää kenttä tekee prässäämisen vaikeaksi. Hyökkäyssuuntaan etäisyydet olivat liian pitkiä ja keskitykset lähtivät turhan kaukaa, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela seuransa nettisivuilla.

Koskelan mielestä HJK:lla oli kyllä paikkoja ratkaista ottelu.

– Toiselle puoliajalle saatiin parannettua etenkin hyökkäyspelaamista. Sen jälkeen peli pyöri pitkälle yhdessä päässä ja boksin reunoilla. Paikkojen luominen ei ole Honkaa vastaan helppoa, koska he puolustavat maalinedustan hyvin ja todella monella pelaajalla.

Juttuvinkki: Suomi oli lähellä jalkapallon MM-kisapaikkaa – Karpaattien Maradona pilasi unelman

KuPS on pelannut yhden ottelun HJK:ta vähemmän ja on siis etulyöntiasemassa. Mestaruustaisto on tänäkin vuonna jännittävä, eikä HJK porskuta, vaikka sillä on vuodesta toiseen Veikkausliigan ylivoimaisesti suurin pelaajabudjetti.

Honka on sarjassa neljäntenä. Sillä on matkaa HJK:hon ja KuPSiin kahdeksan pistettä.

Tyvipäässä jännitys on poissa, kun suora putoaja on käytännössä jo selvillä. Rovaniemen ylpeys RoPS on hävinnyt 12 perättäistä ottelua. Kauden 16 ottelustaan joukkue ei ole voittanut yhtään.

Kuluneella viikolla RoPS vaihtoi päävalmentajaa. Siitä liikkeestä tuskin on joukkueelle paljoa apua. Pelaajamateriaali ei yksinkertaisesti riitä RoPSilla Veikkausliigan tasolla pärjäämiseen.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Mestarivalmentaja saikin SJK:n pelin kuntoon – joukkue taistelee mitaleistakin

Kommentoi Facebookissa