Mestarivalmentaja saikin SJK:n pelin kuntoon – joukkue taistelee mitaleistakin

SJK:n kausi on ollut Veikkausliigassa tuskien taivalta

SJK:n kausi on ollut Veikkausliigassa vaikea. (Kuva AOP)

Alkukaudella pahasti kompuroinut SJK on Veikkausliigassa nyt voittoputkessa. Valmentaja saanee toistaiseksi pitää työpaikkansa.

JALKAPALLO Seinäjoen Jalkapallokerho aloitti kautensa Veikkausliigassa kehnosti. Joukkue voitti 11 ensimmäisestä ottelustaan vain yhden ja mediassa heräsi spekulointeja päävalmentaja Jani Honkavaaran potkuista.

Honkavaara valmensi Kuopion Palloseuran viime kaudella Suomen mestariksi. Hänet pestattiin Seinäjoelle tuomaan SJK:lle uskottavuutta.

Sarjan toiseksi suurimmalla budjetilla operoiva SJK oli viimeisen kolmen vuoden aikana kompuroinut pahemman kerran seurajohdon erotettua valmentajia tiuhaan tahtiin.

Honkavaara on saanut toistaiseksi pitää työpaikkansa. SJK:ssa näytetään luottavan nyt pitkäjänteisyyteen ja tulostakin tulee, kun SJK on heikon jaksonsa jälkeen päässyt voittoputkeen.

Lauantaina SJK nappasi jo neljännen perättäisen voittonsa kaadettuaan vieraissa Turun FC Interin 1-0. SJK:n maalin viimeisteli Murilo.

Voittonsa myötä SJK nousi sarjassa kuudenneksi. Matkaa kolmantena olevaan Interiin SJK:lla on enää seitsemän pistettä, joten mitali ja europelipaikka ovat tällä kaudella SJK:lle yhä realistinen tavoite.

Juttuvinkki: Suomi oli lähellä jalkapallon MM-kisapaikkaa – Karpaattien Maradona pilasi unelman

Sarjassa viidentenä oleva HIFK suli kotiottelussaan IFK Mariehamnia vastaan. HIFK johti ottelua tauolla 2-0, mutta toisella jaksolla IFK Mariehamn nousi tasoihin. Kavennusmaali syntyi 77. minuutilla ja tasoitus 79. minuutilla.

HIFK on neljä pistettä SJK:ta, IFK Mariehamnia sekä FC Ilvestä edellä. Veikkausliigan kuusi parasta parasta etenee 22 kierroksen jälkeen ylempään loppusarjaan, joten taistelu käy todella tiukkana. Sarjassa yhdeksäntenä oleva FC Lahtikin on vain pisteen SJK:ta, Maarianhaminaa ja Ilvestä perässä.

Ilves koki Pirkanmaan derbyssä lauantaina pahan takaiskun jäätyään peräpään ryhmän Valkeakosken Hakan kanssa 1-1 -tasapeliin. Yksikin piste voi ratkaista paikan ylempään loppusarjaan.

Haka on sarjassa kolmanneksi viimeisenä. Toiseksi viimeisenä oleva TPS on yhden pisteen Hakaa perässä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: KuPS täräytti jättiyllätyksen – jatkoon Eurooppa-liigan karsinnassa

Kommentoi Facebookissa