Alempi sarjataso näyttää sopivan paremmin – Teemu Pukki viimeinkin maalin makuun

Teemu Pukki pelaa Norwich Cityn joukkueessa.

Teemu Pukki pelaa Norwich Cityn joukkueessa. (Kuva AOP)

Teemu Pukki teki ensimmäisen maalinsa kahdeksaan kuukauteen, kun Norwich pelasi Prestonia vastaan 2-2 -tasapelin.

JALKAPALLO Vuosi sitten Suomessa ihasteltiin Teemu Pukin maalinälkää. Norwich Citya edustava Kotkan poika teki Englannin Valioliigan alkukierroksella maaleja lähes joka ottelussa ja taisteli maalipörssin kärjessä.

Pukki mätti maaleja myös Suomen maajoukkueessa. Hänen maalinälkänsä oli tärkeässä roolissa, kun Suomi saavutti historiallisen paikan 2020 EM-kisoihin, jotka sittemmin siirrettiin vuoteen 2021.

Talven tultua Pukki hyytyi. Valioliigassa hän pääsi viimeisen kerran maalin makuun 22. tammikuuta osuttuaan Tottenhamin verkkoon.

Koronapandemia keskeytti Valioliigan kauden maaliskuussa kolmeksi kuukaudeksi. Kun kautta jälleen jatkettiin, ei Pukin ruuti todellakaan ollut kuivaa. Norwichin putoaminen alemmalle sarjatasolle Englannin Mestaruussarjaan ratkesi jo hyvissä ajoin ennen kauden päätöstä.

Mestaruussarjassa Norwich pääsee pelaamaan tasaisempia otteluita ja Pukillakin on helpompaa. Lauantaina Pukin pitkä kuiva kausi tulikin päätökseen hänen tehtyään maalin ottelussa Prestonia vastaan.

Juttuvinkki: Suomi oli lähellä jalkapallon MM-kisapaikkaa – Karpaattien Maradona pilasi unelman

Pukki puski Norwichin 1-1-tasoitusmaalin reilun puolen tunnin kohdalla. Ottelu päättyi lukemiin 2-2.

Norwich on pelannut nyt kaksi ottelua, joista joukkueella on neljä sarjapistettä. Kauden avausottelussa Pukki syötti Norwichin voittomaalin.

Pukki on ollut siirtohuhujen kohteena, mutta toistaiseksi Norwich ei ole tehnyt odotettuja kauppoja. Pukin arvo tiettävästi laski kesällä merkittävästi, joten kannattavampaa Norwichilla on tätä nykyä pitää Pukista kiinni. Jos Norwich palaisi Valioliigaan taas kaudelle 2021-2022, toisi se seuralle isoja rahasummia.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: KuPS täräytti jättiyllätyksen – jatkoon Eurooppa-liigan karsinnassa

Kommentoi Facebookissa