HJK on lyöty – KuPS juhlii Suomen Cupin mestaruutta

Kuopion Palloseura voitti 2019 jalkapallon Suomen mestaruuden

Kuopion Palloseura voitti 2019 jalkapallon Suomen mestaruuden. (Kuva AOP)

Kuopion Palloseura päihitti Suomen Cupin finaalissa HJK:n rankkarikilpailun päätteeksi.

JALKAPALLO Veikkausliigan kauden ennakkosuosikit ja edelliskausien mestarit HJK ja KuPS kohtasivat lauantaina Suomen Cupin finaalissa noin 350 miljoonalla eurolla peruskorjatulla Helsingin Olympiastadionilla. Mestaruuden vei KuPS rankkarikilpailun päätteeksi.

Maaleitta HJK ja KuPS tahkosivat 120 minuuttia plus lisäajat päälle. Rankkareissa ratkaisevan maalin laukoi Iiro Järvinen riman kautta sisään.

HJK pääsi pelaamaan ottelussa noin 60 minuuttia yhden miehen ylivoimalla, kun KuPSin Daniel Carillo sai punaisen kortin. HJK hakkasi kuitenkin päätään seinään. Joukkueen tuskaa lisäsivät Riku Riskin ja Lucas Lingmanin loukkaantumiset.

HJK on Suomen ylivoimaisesti rahakkain jalkapallo-organisaatio ja mestaruuden häviäminen on sille aina pettymys. Oli kyse sitten Suomen Cupista tai Veikkausliigasta.

HJK voitti vuosien 2009-2020 aikana yhdeksän Suomen mestaruutta, mutta Suomen Cupin vain neljästi. Viime vuonna HJK ylsi tuplamestaruuteen, mutta tänä vuonna tuplamestaruus jää stadilaisilta haaveeksi.

KuPSille Suomen Cupin voitto oli seurahistorian kolmas. Aiemmin KuPS oli voittanut Cupin 1968 ja 1989. Vuosina 2011, 2012 ja 2013 KuPS oli häviämässä finaalia. Veikkausliigan mestaruuden KuPS voitti 2019.

KuPSin tilasto on viime viikoilta mielenkiintoinen. Joukkue on pelannut kaksi Veikkausliigan ottelua, joissa se ei ole tehnyt maaliakaan ja nyt tuli siis kolmas maaliton ottelu, joka toi mestaruuden. FC Interille KuPS hävisi Veikkausliigassa huhtikuun lopulla 0-1 ja viime sunnuntaina joukkue pelasi HJK:ta vastaan Kuopiossa maalittoman tasapelin.

HJK voitti kauden avausottelussaan FC Hongan 4-2. Sen jälkeen joukkue on jäänyt kahdessa KuPS-ottelussa maaleitta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Teemu Pukin tilanne huolettaa – ”Uskomme, että on pelikunnossa EM-kisoissa”

Kommentoi Facebookissa