Teemu Pukin tilanne huolettaa – ”Uskomme, että on pelikunnossa EM-kisoissa”

Teemu Pukki on sekä Huuhkajien että Norwichin tehohyökkääjiä.

Teemu Pukki on sekä Huuhkajien että Norwichin tehohyökkääjiä. (Kuva AOP)

Teemu Pukki kärsii nilkan nivelsidevammasta. Palloliitossa uskotaan, ettei Pukin EM-kisamatka ole vaarassa.

JALKAPALLO Englannin Valioliigaan nouseva Norwich City tiedotti keskiviikkona todella huolestuttavia uutisia joukkueensa maalitykistä Teemu Pukista. Tällä kaudella Norwichille 26 maalia viimeistellyt Pukki kärsii nilkan nivelsidevammasta ja edessään hänellä on toipilasjakso.

Norwich päättää Championship-kauden lauantaina vierasottelulla Barnsleyta vastaan. Pukki tuskin tässä ottelussa pelaa.

Norwich kukisti viime viikonvaihteessa pelatussa ottelussa Readingin 4-1. Pukin vamma havaittiin sen pelin jälkeen.

– Reading-ottelun jälkeen tehdyissä tutkimuksissa ilmeni, että Pukin oikeassa nilkassa on nivelsidevamma. Suomen maajoukkuemiehelle tehdään lisää tutkimuksia tilanteen arvioimiseksi, Norwich toteaa tiedotteessaan.

Norwichin nousu pääsarjatasolle varmistui jo kauan sitten ja seura on varmistanut myös Championshipin ykköstilansa. Pukin poissaololla ei ole seuran kauden kannalta merkitystä.

Huonompi uutinen Pukin nivelsidevamma onkin Suomen maajoukkueelle, joka pelaa kesällä EM-kisoissa. Suomen Palloliitto kommentoi tilannetta verkkosivuillaan seuraavasti:

– Teemu Pukki kärsii nilkan nivelsidevammasta, josta toipuminen vie tämän hetken arvioissa joitakin viikkoja. Vamma ei vaadi leikkaushoitoa, mutta kuntoutuminen vie aikaa, Palloliiton sivuilla todetaan.

Suomen olisi määrä käynnistää EM-kisat 12. kesäkuuta Tanskaa vastaan. Toipumisaikaa Pukilla olisi viisi viikkoa.

– Uskomme, että Teemu on EM-kisoissa pelikunnossa. Hoito-ohjelma ja toipuminen on aloitettu jo ja kaikki tähtää siihen, että Teemu Pukki on täydessä pelikunnossa, kun EM-kisat alkavat, Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva sanoo.

Pukin on tarkoitus liittyä Huuhkajien mukaan, kun joukkue kokoontuu valmistavalle leirille toukokuun loppupuolella. On tietysti epävarmaa, onko Pukki pelikunnossa, kun Suomi kohtaa EM-kisoja edeltävissä harjoitusotteluissaan Viron ja Ruotsin.

Jos Pukki joutuisi EM-kisoista sivuun, olisi se Huuhkajille totaalinen katastrofi. Pukin hyökkäystehoilla on hyvin merkittävä rooli Suomen menestysmahdollisuuksissa, eikä penkiltä löydy samantasoista korvaajaa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Manchester City jyräsi finaaliin – rahajätti lähellä suurta unelmaa

Kommentoi Facebookissa