Manchester City jyräsi finaaliin – rahajätti lähellä suurta unelmaa

Manchester City juhlii

Manchester City juhlii. (Kuva AOP)

Manchester City murjoi Mestareiden liigan välierissä Paris Saint-Germainin yhteismaalein 4-1.

JALKAPALLO Maailman rahakkaimpien urheiluseurojen joukkoon lukeutuva Manchester City eteni ensi kertaa Mestareiden liigan finaaliin. City voitti tiistaina kotikentällään pelatussa toisessa välieräottelussa Paris Saint-Germainin maalein 2-0 ja vei otteluparin nimiinsä selvin lukemin 4-1.

Toinen ottelu sai dramaattisen alun, kun pallo pelattiin Man Cityn Oleksandr Zintshenkon olkapäähän ja PSG oli saamassa heti alussa rangaistuspotkun. VAR-videotarkistuksen myötä rankkaria ei kuitenkaan annettu.

Johtoon City siirtyi 10 minuutin jälkeen. Maalivahti Edersonin pitkä avaus tavoitti Zintshenkon, joka jatkoi pallon Kevin De Bruynelle. Tämän laukauksesta pallo kimposi Riyad Mahrezille, jolla oli helppo työ viimeistellä.

Ottelu ratkesi reilun tunnin pelin jälkeen. De Bruyne ja Phil Foden pelasivat taitavasti vastahyökkäyksessä ja Mahrez pääsi nostamaan pallon yläkulmaan. Mahrezille maali oli välierissä jo kolmas.

PSG:lle pettymys oli kova, eikä joukkueen pelaajien kasetti tahtonut kestää. Angel Di Maria tallasi kentän ulkopuolella sikamaisesti Fernandinhon jalan päälle ja sai suoran punaisen kortin.

Vajaalukuisena PSG:llä ei ollut enää jakoa. Toki PSG oli ollut pulassa jo ennen Di Marian hölmöilyäkin. City puolusti tiiviisti ja kotijoukkueen pelaajat blokkasivat uhrautuvasti PSG:n pelaajien laukauksia.

Supertähti Neymarin tuskaisa ilme räntäsateisessa Manchesterissa oli kuin symboli PSG:n illalle. Keli oli yhtä huono kuin PSG:n onnistuminen. Citylla oli pelissä ajatus koko ajan edellä.

Toki PSG voi jossitella Kylian Mbappen puuttumisella kokoonpanostaan. Mbappe olisi varmasti voinut tehdä Cityn illan paljon vaikeammaksi, mutta loukkaantumisen takia häntä ei kentällä nähty.

Mestareiden liigan finaalipaikka on siis Manchester Citylle seuran historian ensimmäinen. Sinänsä on hämmästyttävää, ettei joukkue ole pelannut finaalissa aiemmin, kun ajatellaan rahamääriä, joita seuralla vuodesta toiseen on käytössään.

Abu Dhabi United Group for Development and Investment osti Manchester Cityn 2008 ja nosti seuran kertaheitolla maailman suurten joukkoon. Valioliigan mestaruuden City on voittanut arabikauppojen jälkeen 2012, 2014, 2018 ja 2019, mutta Mestareiden liigassa seura on kulkenut vuosien varrella pettymyksestä toiseen.

Tänä vuonna Man City voittaa jälleen Valioliigan ja saattaa juhlia myös Mestareiden liigassa. Finaalissa vastaan tulee joko Real Madrid tai Chelsea.

PSG:lle pettymys on karu. Qatarilaisrahoitteinen ökyseura ei ole voittanut koskaan Mestareiden liigaa, eikä siis voita tänäkään vuonna. Viime vuonna PSG hävisi finaalin Bayern Münchenille.

Ranskan mestaruuskin on PSG:llä vielä kovan työn takana. Ranskan liigassa PSG on toisena pisteen Lillea perässä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jalkapallon Superliigan taru jäi lyhyeksi – mistä oli todella kysymys?

Kommentoi Facebookissa