HJK rämpii – menetti kärkipaikkansa Kuopioon

Ilves ja HJK pelasivat Ratinan stadionilla 1-1 -tasapelin. (Kuva AOP)

KuPS johtaa Veikkausliigaa yhden pisteen erolla HJK:hon, joka jäi sunnuntaina Tampereella 1-1 -tasapeliin ottelussa Ilvestä vastaan.

JALKAPALLO Veikkausliigan kärkipaikka vaihtui viikonloppuna. Ykköspaikalle nousi valmentajaa kolmen kierroksen jälkeen voittanut KuPS, joka lauantaina voitti FC Lahden 2-0.

Toiseksi pudonneen hallitsevan mestarin HJK:n heikot vieraspeliesitykset saivat jatkoa sunnuntaina Ilveksen vieraana Tampereella. Ilves pakotti Klubin Ratinassa 1-1 -tasapeliin.

HJK pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa nurmikentällä. Kaikki aiemmat ottelunsa se oli pelannut tekonurmella.

– Lisäajan tasoitusosuma pelissä, jossa olimme todella vaatimattomia ja Ilvestä monella tapaa huonompia, lämmittää vähän, mutta peliesityksemme ei lämmitä yhtään. Oli odotettavissa, että keväisessä nurmiottelussa tulee paljon irtopalloja ja kamppailutilanteita. Hävisimme niitä todella ison määrän, minkä vuoksi Ilves pystyi kontrolloimaan peliä, HJK:n päävalmentaja Toni Koskela kommentoi seuransa verkkosivuilla.

HJK:n neljän vierasottelun saldo ainoastaan viisi pistettä. Jotain HJK:n tekemisessä nyt mättää.

– Meillä ei ollut pallollisena paras päivä, minkä takia yritimme selkeyttää ja yksinkertaistaa hyökkäyspelaamistamme, jotta saisimme painopistettä ylöspäin. Emme kuitenkaan onnistuneet siinä muutamia hetkiä lukuun ottamatta. Saimme onneksi tasoitusmaalin, mutta on itsestään selvää, että meidän täytyy olla parempia, totesi Koskela.

KuPS on kerännyt yhdeksästä ottelustaan 19 pistettä. Myös HJK on pelannut yhdeksän ottelua sen pistesaldon ollessa 18 pistettä.

Veikkausliigan ainoa tappioton joukkue on kolmantena oleva SJK. Sillä on kuudesta ottelustaan tilillään 14 pistettä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Ökyseura Manchester City väittää olevansa nöyrä – hakee finaalista täyttymystä

Kommentoi Facebookissa