Ökyseura Manchester City väittää olevansa nöyrä – hakee finaalista täyttymystä

Manchester City selvitti tiensä Mestareiden liigan finaaliin, jossa se kohtaa Milanon Interin. (Kuva AOP)

Manchester City ja Milanon Internazionale kohtaavat jalkapallon Mestareiden liigan finaalissa 10. kesäkuuta.

JALKAPALLO Manchester Cityn ja Real Madridin välillä pelatusta Mestareiden liigan välierien toisesta osasta piti tulla jännitysnäytelmä, mutta Real Madrid romahtikin pahasti. Man City murskasi Realin peräti 4-0 voittaen otteluparin yhteismaalein 5-1.

Loppuottelussa Man City kohtaa Milanon Interin, joka voitti Milanon paikallistaistossa AC Milanin yhteismaalein 3-0. Inter oli voittanut ensimmäisen ottelun kahdella aikaisella maalilla 2-0 ja hoiti toisessa ottelussa voiton kotiin todella vahvalla puolustuspelillä.

Arabirahoilla ökyrikastunut Man City lähtee finaaliin suosikkina. Man City ei ole valtavista rahamääristään huolimatta vielä Mestareiden liigaa voittanut.

Man City sai arabirahoituksen 2008. Sen jälkeen joukkue on voittanut Valioliigan mestaruuden kuudesti, mutta Mestareiden liigassa on seurannut vain pettymyksiä.

Cityn päävalmentaja Pep Guardiola katsoo, että tämän vuoden joukkueella on erityispiirre, joka voi tavoitteen viimein toteuttaa.

– Tällä joukkueella on yksi uskomaton yksityiskohta. He ovat niin nöyriä. Pelaajilla ei ole väliä, mistä kilpailusta on kyse. He ottavat jokaisen ottelun vakavasti, koska he ovat niin nöyriä, Guardiola sanoi lehdistötilaisuudessa.

Loppuottelu pelataan 10. kesäkuuta Istanbulissa. Interillä lienee vähemmän paineita, mutta Guardiolan mielestä Man City ei ole suosikki,

– Italialainen joukkue vastassa finaalissa. He sanovat, että me olemme suosikkeja. Vihaan ylimielisyyttä ja vihaan sitä, että väität olevasi jotain, mitä et ole, Guardiola sanoi viitaten joukkueensa nöyryyteen.

Inter on voittanut Euroopan Cupin tai Mestareiden liigan viidesti. Mestaruusvuodet ovat 1964, 1965, 1967, 1972 ja 2010.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomettuminen elää yhä? – Ukrainan lippua ei saanut heiluttaa Veikkausliigassa

Kommentoi Facebookissa