HJK sai pisteen Helsingin lumipallo-ottelussa

HJK ja Aberdeen FC pelasivat Helsingissä jalkapalloa lumipyryssä. (Kuva AOP)

Helsingin hyisissä talviolosuhteissa pelattu HJK:n ja Aberdeen FC:n Konferenssiliigan ottelu päättyi 2-2.

JALKAPALLO HJK tienasi noin 160 000 euron palkintopotin pelattuaan Konferenssiliigan ottelussa 2-2 -tasapelin Helsingissä skotlantilaista Aberdeen FC:tä vastaan. Olosuhteet varastivat shown.

Ottelussa pyrytti lunta ja toisella jaksolla se jouduttiin hetkeksi keskeyttämään auraustauon takia. Osa katsojista heitteli kentälle myös lumipalloja.

Ensimmäistä puoliaikaa hallitsi HJK. Se siirtyi 2-0 -johtoon Hassane Banden ja Santeri Hostikan maaleilla. HJK:lla oli hyviä tilaisuuksia tehdä pari maalia enemmänkin.

Aberdeen kavensi 41. minuutilla 1-2:een. Angus MacDonaldin upea laukaus upposi verkon perukoille.

Aberdeen pääsi toisella puoliajalla muutenkin peliin paremmin mukaan. Tasoitusmaali nähtiin 56. minuutilla. Sen viimeisteli Kap Verden maajoukkuemies Duk.

HJK:lla oli hyvä sauma ottelun voittoon. Viimeisen kotiottelunsa pelannut Perparim Hetemaj ohjasi loistopaikasta yli.

Lunta oli kentällä paljon. Todennäköisesti Hetemaj olisi osunut, jos kentällä olisi ollut normiolosuhteet.

Aberdeen FC operoi HJK:ta selvästi suuremmalla budjetilla, mutta silti HJK onnistui pelaamaan joukkuetta vastaan tasan sekä kotona että vieraissa. Se on merkittävä saavutus.

Tasapeli oli HJK:lle sekä vieras- että kotiotteluista kuitenkin pettymys. HJK:lla olisi ollut hyvä mahdollisuus voittaa molemmat ottelut.

Helsingin ottelu osoitti upeasti, kuinka suomalainen jalkapallokulttuuri on kehittynyt. Paikan päällä peliä oli seuraamassa hyytävistä olosuhteista huolimatta yli 9000 katsojaa.

Aberdeenista paikan päälle oli tullut noin 1500 katsojaa. Sekin on komea luku, kun ajatellaan, ettei Aberdeenillakaan ollut ottelussa enää urheilullista panosta.

HJK päättää Konferenssiliigan urakkansa joulukuussa Kreikassa. Siellä se pelaa PAOK Thessalonikia vastaan.

Lue myös: HIFK on ajautunut tappiokierteeseen

Kommentoi Facebookissa