HJK vältti säälipudotuspeleissä täydellisen häpeän – ei kuitenkaan saanut Stadin derbyä

HJK:lla on riittänyt vaikeuksia kaudella 2019.

HJK:lla on riittänyt vaikeuksia kaudella 2019. (Kuva AOP)

HJK ja IFK Mariehamn jatkavat kauttaan ensi sunnuntaina. FC Lahti ja HIFK aloittavat torstaina talvilomansa.

JALKAPALLO Veikkausliigan ”säälipudotuspelit”, eurokarsinnat käynnistyivät keskiviikkona. HJK voitti FC Lahden rankkareilla 3-2 ja IFK Mariehamn otti sekin voiton rankkarikisassa kukistettuaan HIFK:n 0-0 päättyneen ottelun jälkeen.

HJK pelasi tuttuun tapaan varsin epätasaisesti menetettyään FC Lahtea vastaan 2-0 -johtoasemansa. HJK:n pelaaja Eetu Vertainen myönsi joukkueensa pelin noudattaneen ikävänkin tuttua kaavaa.

– On ollut ongelmia kauden aikana, että ollaan pelattu hyvä eka puoliaika ja sitten toinen on paska, tai sitten toisten päin. Ei olla saatu pidettyä meidän peliä kunnossa koko 90 minuuttista. Sama juttu kävi tänäänkin. Tyhmät maalit päästettiin, Vertainen sanoi.

HJK sijoittui Veikkausliigassa vasta viidenneksi. HJK:n onneksi sarjajärjestelmä uusittiin ja Eurooppa-liigan karsintojen paikkaa pääsee hakemaan vielä ”säälipudotuspeleistä”.

– Onhan tää pieni almu meille. Hyvä juttu, että tämmöinen tuli. Että saataisiin europaikka ensi vuodeksi, Vertainen sanoi.

Vertainen myönsi, että lähtökohta peliin oli erikoinen.

– Tietyllä tavalla vähän outo. Ei ole ollut niin hyviä tuloksia. Tänään meillä oli tosi kova taisteluilme ja joka jätkä tiesi, että meillä on viimeinen mahdollisuus lunastaa meidän paikka. Hoidettiin se loppuun asti hyvin.

HJK jatkaa pelejään sunnuntaina. Silloin vastaan tulee IFK Mariehamn, joka pudotti keskiviikkona HIFK:n. Kauden kolmas Stadin derby jäi siis toteutumatta.

– HIFK olisi ollut mahtavaa tiputtaa seuraavassa pelissä, mutta en mä MIFK:sta valita. Nekin on olleet meille hyvä vastustaja, Vertainen sanoi.

Vertainen, 20, on suomalaisen jalkapalloilun merkittävä lupaus. Kausi 2019 on ollut häneltä merkittävä pettymys, joskin loppukaudella hän on parantanut peliään.

– Pari piikkiä olen ottanut ja päässyt taas omaksi itsekseni, Vertainen naurahti.

Vertainen myöntää, että kovat odotukset ovat vaikuttaneet negatiivisella tavalla.

– Mulla itselläni ja muillakin oli odotukset kaudelleni ehkä liian isot. Henkisesti en ollut valmis siihen. Nyt olen ollut sinut itseni kanssa, ettei ole tullut maaleja. Olen tehnyt perusduunia ja tullut taas hyväksi.

Haastattelu: Otto Palojärvi, Telia 5G-areena

LUE MYÖS: ”Pohjanmaalle ei kannata tulla pelkäämään” – mestarivalmentaja tarttuu armottomaan haasteeseen

Kommentoi Facebookissa