”Pohjanmaalle ei kannata tulla pelkäämään” – mestarivalmentaja tarttuu armottomaan haasteeseen

Kuopion Palloseuran Suomen mestariksi 2019 valmentanut Jani Honkavaara valmentaa 2020 Seinäjoella.

Kuopion Palloseuran Suomen mestariksi 2019 valmentanut Jani Honkavaara valmentaa 2020 Seinäjoella. (Kuva AOP)

KuPSin Suomen mestariksi valmentanutta Jani Honkavaaraa ei SJK:n rujo valmentajasirkus pelota. Hän siirtyy Seinäjoelle.

JALKAPALLO Valmentajien erottamisissa suomalaisen jalkapalloilun Jokerit/Hjallis Harkimo-ilmiöksi noussut Seinäjoen Jalkapallokerho on pestannut uudeksi päävalmentajakseen Jani Honkavaaran. Tällä kaudella Kuopion Palloseuran Suomen mestariksi valmentanut Honkavaara on allekirjoittanut SJK:n kanssa 2+1-vuotisen sopimuksen.

Veikkausliigassa KuPSin lisäksi HIFK:ta valmentanut Honkavaara on kotoisin Seinäjoelta. Hän palaa siis kotiin.

– Pakko myöntää, että olen monta kertaa leikkinyt ajatuksella palata Seinäjoelle, ja nyt se tapahtui. Tuntuu hyvältä. Ja toki myös oudolta, kun olen ollut parikymmentä vuotta poissa. Mutta edelleen lakeuksien näkeminen tuntuu sielussa, Honkavaara ilmoittaa SJK:n tiedotteessa.

SJK:ssa on ollut viimeisen vajaan kolmen vuoden aikana kuusi eri päävalmentajaa. Honkavaara antaa ymmärtää, että seuralla olisi tällä kerralla pitkäjänteisempiä suunnitelmia.

– Jokaisella tapaamisella vakuutuin enemmän SJK:n halusta luoda jotakin uutta, kehittyä. Siksikin ajatukset kääntyivät tänne tulemiseen. Tulin kotiin. Kotikaupungissa valmentaminen on haaste, mutta olen varma, että teemme hienoja asioita yhdessä. Ja nimenomaan yhdessä, Honkavaara ilmoittaa.

SJK:n pakka on ollut aika lailla sekaisin. Seuran pelaajabudjetti oli tällä kaudella Veikkausliigassa toiseksi suurin, mutta sijoitus sarjassa oli vasta yhdeksäs. Peli oli varsinkin loppukaudesta luvalla sanoen surkeaa.

Alexei Eremenko sai elokuussa SJK:n päävalmentajan paikalta potkut. Sen jälkeen joukkue oli tuuliajolla vain enemmän.

Seurajohto puhuu kuitenkin käynnissä olleista ”uudistus- ja muutosprosesseista”.

– Tämä on looginen jatkumo sille uudistukselle ja muutokselle, jota olemme viimeisen vuoden aikana tehneet. Jani Honkavaarasta saamme valmentajan, joka täyttää ne kriteerit mitä olemme hakeneet. Saamme parhaan mahdollisen vaihtoehdon, juuri sen mitä haluamme. Honkavaara ymmärtää arjen työnteon merkityksen, hallitsee kokonaisvaltaisen valmennusprosessin ja on osoittanut omaavansa kyvyt lyhyt- ja pitkäjänteiseen johtamiseen menestyksekkäästi, sanoo SJK:n toimitusjohtaja Sami-Petteri Kivimäki.

SJK voitti 2015 Suomen mestaruuden. Seuran urheilullinen menestys kiteytyi silloin päävalmentaja Simo Valakariin, joka kuitenkin ajautui erimielisyyksiin seurapomo Raimo Sarajärven kanssa ja sai lähteä helmikuussa 2017. Sen jälkeen SJK on ollut pahasti tuuliajolla ja valmentajia on eroteltu tiuhaan tahtiin.

Sarajärvi totesi taannoin humoristisesti, ettei Pohjanmaalle kannata tulla pelkäämään. Honkavaara pohjalaisena varmasti tiedostaa kotimaakuntansa mentaliteetin uskallettuaan ottaa armottoman haasteen vastaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Opettajatausta jyrää suomalaisessa jalkapallossa

Kommentoi Facebookissa