Ampumisen taustalla oli ulkomaalaisten sukujen välienselvittely – ampujaa oli pahoinpidelty kolmesti

Ampumispaikalla ja sen ympäristössä oli ollut tapahtuma-aikaan paljon ihmisiä.

Ampumispaikalla ja sen ympäristössä oli ollut tapahtuma-aikaan paljon ihmisiä. (Kuva Poliisi)

Hietalahdenkadun ampumistapauksen taustalla on kahden suvun välinen riita.

AMPUMISTAPAUS Poliisi on saamassa valmiiksi Hietalahdenkadun ampumistapauksen esitutkinnan. Syytteen nostamisen määräaika on 15.11.2019. Helsingin ydinkeskustassa tapahtui 23. heinäkuuta 2019 kello 15.50 välienselvittely, jossa kolmea miestä ammuttiin käsiaseella.

Tapausta tutkittiin kolmena murhan yrityksenä ja ampuma-aserikoksena. Kaksi miehistä sai osuman luodeista. Myös kolmas mies on asianomistaja tapauksessa, koska hän oli toisen uhrin välittömässä läheisyydessä.

Poliisi on kertonut aiemmin, että asianosaiset tunsivat toisensa entuudestaan ja kyseessä oli keskinäinen välienselvittely. Mediatietojen mukaan ampuja on kosovolaistaustainen mies, jolla oli oma rakennusalan yritys.

– Epäilty ja asianomistajat kuuluvat kahteen eri sukuun, joilla oli ollut riitaa jo jonkin aikaa ennen tapahtumia. Riidan syy ei ole selvinnyt poliisille, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Larkio.

Pahoinpidelty haki kodistaan sotilaskäyttöön tarkoitetun 7,62 mm:n pistoolin.
Pahoinpidelty haki kodistaan sotilaskäyttöön tarkoitetun 7,62 mm:n pistoolin. (Kuva Poliisi)

Epäilty oli ennen ampumistapausta pahoinpidelty kolme eri kertaa nyrkeillä lyöden. Näistä tapauksista epäillyt henkilöt ovat toisen Hietalahdenkadun tapahtumiin liittyvän suvun jäseniä. Pahoinpidellyn sukua painostettiin lähtemään Suomesta. Kahden ensimmäisen pahoinpitelyn tapahtumapaikat olivat Espoossa ja Vantaalla. Viimeisin pahoinpitely tapahtui Helsingissä 23. heinäkuuta puolen päivän aikaan.

Pahoinpidelty haki pahoinpitelyn jälkeen kodistaan sotilaskäyttöön tarkoitetun 7,62 mm:n pistoolin. Hän ja kolme toisen suvun miestä näkivät toisensa Ruoholahdenkatu 20:n kohdalla tiellä, joka johtaa sillalle. Pahoinpidelty ajoi pakettiautolla Salmisaaren suuntaan ja kolme toisen suvun miestä liikkui henkilöautolla kohti Helsingin keskustaa.

Pakettiauton kuljettaja huomasi toisen suvun jäsenet ja käänsi autonsa vastakkain tulevien kaistalle. Sen jälkeen hän törmäsi toisen suvun jäsenten henkilöautoon. Tämän jälkeen henkilöauto liikkui lyhyen matkan ja pysähtyi. Pakettiauton kuljettaja pysäytti ajoneuvonsa henkilöauton läheisyyteen.

Molempien autojen matkustajat nousivat ulos autoistaan. Pakettiauton kuljettaja ampui neljä laukausta, joista kaksi osui henkilöauton matkustajiin. Sivulliset eivät loukkaantuneet ammuskelussa. Ampumispaikalla ja sen ympäristössä oli ollut tapahtuma-aikaan paljon ihmisiä.

Lue myös: Kolmesta murhan yrityksestä epäilty mies vangittiin – kyseessä kosovolaistaustainen rakennusalan yrittäjä

Kommentoi Facebookissa