HJK:lla ei ollut mitään jakoa Belgradissa – ”Tietenkin kirvelee”

HJK:n päävalmentaja Toni Koskela (Kuva: All Over Press)

HJK:n päävalmentaja Toni Koskela (Kuva: All Over Press)

Belgradin Punainen Tähti näytti HJK:lle tylyllä tavalla, miten iso tasoero Serbian ja Suomen pääsarjojen kärkipään joukkueilla on.

JALKAPALLO Ei ollut yllättävää, että HJK hävisi Mestareiden liigan toisen karsintakierroksen avausottelussaan Belgradin Punaiselle Tähdelle eli Crvena Zvezdalle 0-2. Joukkueiden pelaajamateriaalin tasoero on sen verran selkeä, että moinen tulos oli odotettavissakin.

HJK ei Belgradissa onnistunut hyökkäyspelissään. Vastustaja oli hereillä ja maalipaikat olivat Crvena Zvezdalle 17-1. Pelin taktinen asetelma tietysti vaikuttaa lukemaan, mutta tärkeä vierasmaali oli HJK:lla todella kaukana.

Kotijoukkue hallitsi täysin selvästi ensimmäistä jaksoa ja siirtyi johtoon 27. minuutilla. Richmond Boakye puski Mirko Ivanicin keskityksen verkkoon.

Toivottomalta vaikuttaneessa haasteessa HJK keskittyikin varjelemaan maaliaan lähteäkseen toiseen otteluun kohtuullisista asetelmista. Palkintoa ei tullut, vaan Crvena Zvezda rankaisi armotta huolimattomasta pelaamisesta. Varsinaisen peliajan täyttyessä HJK:n Henri Toivomäen purkupallo meni suoraan Milan Pavkoville, jolla oli helppo työ iskeä 2-0:aan.

Crvena Zvezda on vahvoilla jatkoon. HJK oli Belgradissa jopa pahemmin alakynnessä, kuin osattiin odottaa.

– Joukkue (Crvena Zvezda) oli juuri niin vahva ottelun alussa, kuin odotimmekin ja pallollisena hyvä. Ensimmäiset 15-20 minuuttia olivat aikamoista karusellia, HJK:n päävalmentaja Toni Koskela myönsi seuransa verkkosivuilla julkaistussa haastattelussa.

HJK sai myöhemmin juonesta paremmin kiinni, mutta kotijoukkue piti pelin silti koko ajan hallinnassaan.

– Sen jälkeen, varsinkin toisella puoliajalla saimme omaa pallollista pelaamista parempaan suuntaan. Siinä oli jokunen hyvä tilanteen vaihto ja jokunen hyvä tilanne boxin reunalla, mistä olisi kannattanut mennä boxin sisään ja luoda siitä sitten maalipaikka, mutta 2-0 -maali ihan lopussa tietenkin kirvelee, Koskela totesi.

Toinen osaottelu pelataan ensi keskiviikkona Helsingissä. HJK:lle takaa-ajo kahden maalin tappioasemasta selvästi parempaa joukkuetta vastaan on luvalla sanoen toivoton tilanne.

– Otetaan hyvät asiat mukaan tästä ottelusta ja pystytään himassa tekonurmella varmasti myös testaamaan vastustajan haavoittuvaisuutta, Koskela sanoi.

Mikäli HJK ei saavuta ensi keskiviikkona megayllätystä, eivät joukkueen europelit ole kuitenkaan ohi. Taival jatkuu vielä Eurooppa-liigan karsinnoissa elokuussa.

Teksti: Otto Palojärvi ja Kari Aho

LUE MYÖS: HIFK:n toivo elää vielä – kärkitaisto on todella tiukkaa

Kommentoi Facebookissa