Hoivakodin sulkemiskohuun joutunut yhtiö myöntää virheensä – ”Henkilöstön huolia ei ole otettu riittävän vakavasti”

Esperi Caren hoivakoti Ulrika Kristiinankaupungissa määrättiin suljettavaksi Valviran toimesta.

Esperi Caren hoivakoti Ulrika Kristiinankaupungissa määrättiin suljettavaksi Valviran toimesta. (Kuva Esperi)

Esperi Caren toimitusjohtaja lupaa yhtiön ryhtyvän välittömiin toimiin luottamuksen palauttamiseksi.

HOIVAKOTI Esperi Care on ollut median otsikoissa Kristiinankaupungin Hoivakoti Ulrikan tapahtumien johdosta, kun Valvira päätti keskeyttää hoivakodin toiminnan välittömästi. Hoivakoti Ulrikan ongelmat liittyvät laajemminkin henkilöstön resursointiin.

Esperin toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni myöntää, että henkilöstön huolia ja viestejä johdolle ei ole otettu riittävän vakavasti.

– Tästä olemme erittäin pahoillamme ja tämä on meille tästä tilanteesta kaikkein tärkein oppi. Tämä tullaan laittamaan välittömästi kuntoon, Aarnio-Isohanni sanoo.

Esperi Care aikoo nyt selvittää perin pohjin sekä Kristiinankaupungin Hoivakoti Ulrikan tapahtumien kulkua että hoivan laadun ja resurssien riittävyyden kaikissa yksiköissään.

– Palkkaamme lisää henkilöstöä. Vakinaistamme ja kokoaikaistamme tuntityöntekijöitä. Esimiesten työpanos tullaan jatkossa kaikissa yksiköissämme merkitsemään yli puoliksi hallinnon puolelle – tällä hetkellä tässä on ollut epäselvyyksiä, ja sekin on vaikuttanut käsillä olevan henkilöstön määrään yksiköissämme, Marja Aarnio-Isohanni sanoo.

Esperi Care sanoo toimintansa kannalta olevan keskeistä, että asiakkaat, omaiset ja muut sidosryhmät voivat luottaa siihen, että yhtiön hoivakodeista saa hyvää ja laadukasta hoivaa.

– Ymmärrämme, että luottamus meitä kohtaan on nyt saanut kolauksen. Teemme paljon töitä palauttaaksemme sen, Aarnio-Isohanni sanoo.

Esperi tarjoaa koteja ja asumispalveluita ikääntyneille, mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä vammaisille. Yhtiö tekee yhteistyötä 200 kunnan kanssa ja sillä on 8000 asukaspaikkaa ympäri Suomea. Liikevaihto vuonna 2017 oli noin 213 miljoonaa euroa.

Lue myös: Valvira keskeytti hoivakodin toiminnan – ”Vakavia, välittömään asiakasturvallisuuteen viittaavia yhteydenottoja”

Kommentoi Facebookissa