HPK taistelee kärkipaikasta – ”Tosi tyytyväisiä saadaan voittoon olla”

Kuva Fotolia

Kuva Fotolia

HPK voitti Sportin 5-2 ja nousi tasapisteisiin sarjakärki Ilveksen kanssa.

JÄÄKIEKKO HPK on saanut erinomaisen alun kaudelleen SM-liigassa. Keskiviikkona Kerho kaatoi Vaasan Sportin 5-2.

Samalla HPK nousi 18 pisteeseen ja on nyt jaetulla kärkipaikalla Ilveksen kanssa. Ilves on tosin pelannut yhden ottelun vähemmän.

– Tosi tyytyväisiä saadaan kyllä voittoon olla, HPK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen kommentoi.

– Numerot ehkä vähän jopa mairittelevat niin maalipaikkojen kuin pelinkin suhteen. Tosi tasainen peli. Avauserä ja peliin lähtö oli ihan hyvä. Toisessa erässä sinne Sportin maaleihin asti me hyökättiin huonosti ja olimme vähän hajalla. Jollain tavalla sitten 2-0:ssa sisuunnuttiin ja saatiin päätypelejä aikaan ja paikkoja ja ylivoimamaali, Pikkarainen jatkoi.

Päätöserässä HPK oli selvästi parempi ja ratkaisi pelin lopullisesti.

– Kolmas erä oli meiltä. Rauhoituttiin ja pelattiin hyvin hyökkäys- ja puolustuspäässäkin, Pikkarainen kiitti.

HIFK pelasi hyvän vierasottelun KalPaa vastaan keskiviikkona, mutta joutui taipumaan lopulta 1-2-tappioon jatkoajalla. KalPa voitti ottelun jatkoajalla Juuso Mäenpään maalilla, mutta ratkaisu puhutti.

HIFK:n Teemu Tallbergille vihellettiin jatkoajalla jäähy, mikä ei jäähy ollut. KalPa-pelaaja oli jo kaatumassa, kunnes osui Tallbergiin. HIFK-kapteenilla ei ollut osuutta KalPa-pelaajan kaatumiseen, mutta silti hänet passitettiin jäähyaitioon.

– Nyt on pakko nostaa esiin tuomarit. En ymmärrä millään viimeistä ratkaisua jatkoajalla ja oli siellä muitakin. Olemme puhuneet paljon maalille menemisestä, ja mitä siellä pitää tehdä. Meidän kaveri jarruttaa ja niin jarruttaa toinenkin, joka meinaa jo kaatua. Tosi ikäviä juttuja. Se oli todella dramaattinen vihellys ja mun mielestä täysin väärä, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen latasi.

HIFK:n pelissä Peltonen näki kuitenkin paljon hyvää.

– Onnistuttiin monella tasolla. Hyvää taistelua ja hyvä taisteluilme. Ylivoimapeliä pitää parantaa. Saatiin piste ja katsotaan, että se piste tulee merkitsemään vielä paljon. KalPa on ollut hyvä kotijoukkue ja olen todella ylpeä meidän jätkien taisteluilmeestä. Tästä on hyvä mennä eteenpäin, Peltonen kiitteli.

KalPan päävalmentaja Tommi Miettinen kehui myös ottelun tasoa ja kiitteli omiaan.

– IFK oli todella hyvä ja laittoi meidät ahtaalle. Olen todella ylpeä joukkueesta, miten he sitoutuvat tähän hommaan. Tämä oli kovin kamppailupeli, missä olemme tällä kaudella olleet mukana, Miettinen sanoi.

Oulun Kärpät lähti keskiviikkona katkaisemaan SM-liigassa kahden tappion putkeaan ja teki sen onnistuneesti. Kärpät matkusti Poriin Ässien vieraaksi ja otti 5-3-vierasvoiton.

Kärppien sankariksi nousi Marko Anttila. ”Mörkö” teki kaksi maalia oululaisille.

Pelicansin hyvä vire jatkui. Se kaatoi KooKoon 3-1. Sarjataulukossa Pelicans on kuudentena ja KooKoo kahdeksantena.

TPS hävisi mestareiden liiga CHL:ssä saksalaiselle Wolfsburgille 1-4-lukemin ja samalla sen haaveet jatkopaikasta kuolivat. TPS jäi kuuteen pisteeseen ja Wolfsburg nousi 10 pisteeseen. Näin ollen TPS ei voi nousta enää saksalaisjoukkueen edelle viimeisellä kierroksella.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: SM-liigaa johtava Ilves teki rajun ratkaisun – vaihtaa valmentajaa

Kommentoi Facebookissa