SM-liigaa johtava Ilves teki rajun ratkaisun – vaihtaa valmentajaa

Ilveksen uusi valmentaja Antti Pennanen valmensi Suomen nuorten jääkiekkomaajoukkueen 2021-2022 MM-pronssille ja hopealle. (Kuva Pasi Mennander/ Jääkiekkoliitto)

Antti Pennanen aloittaa Ilveksen päävalmentajana välittömästi. Jouko Myrrä sai lähteä, vaikka Ilves on SM-liigan sarjataulukon kärjessä.

JÄÄKIEKKO Aina ei riitä seurajohdolle, että joukkue on sarjataulukon kärjessä. SM-liigan kärkijoukkue Tampereen Ilves todisti tämän ilmoitettuaan keskiviikkona valmentajavaihdoksesta.

Ilves on nimittänyt uudeksi päävalmentajakseen Antti Pennasen. Hän korvaa tehtävässä Jouko Myrrän välittömästi.

Kevääseen 2025 ulottuvan sopimuksen tehneen Pennasen valmennusryhmässä jatkavat apuvalmentajat Raimo Helminen, Pasi Saarinen ja Jarkko Näppilä, maalivahtivalmentaja Markus Korhonen sekä videovalmentaja Otto Kunnari. Myrrän ohella valmennusryhmästä jää pois apuvalmentaja Marko Ojanen.

Ilveksen uusi päävalmentaja Pennanen, 43, on toiminut kahden viime kauden ajan päävalmentajana Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa. Nuoret Leijonat saavuttivat elokuussa pelatuissa MM-kisoissa hopeaa ja vuoden 2021 MM-kisoissa pronssia.

SM-liigan vuoden valmentajana Pennanen palkittiin kaudella 2018–2019, jolloin hän johdatti HPK:n Suomen mestaruuteen. Pennasta on huhuttu Suomen A-maajoukkueen päävalmentajaksikin sen jälkeen, kun Jukka Jalonen tehtävänsä jättää. Jalosen nykyinen sopimus päättyy 2024.

Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo kiittää Myrrää sekä Ojasta Ilveksen eteen tehdystä työstä ja toivottaa Antti Pennasen tervetulleeksi seuraan.

– Liigassa valmentajasopimukset tehdään hyvin varhaisessa vaiheessa ennen seuraavaa kautta. Päästyämme Antti Pennasen kanssa kausia 2023–25 koskevaan sopimukseen tulimme siihen lopputulokseen, että jo tässä vaiheessa tehtävä muutos palvelisi seuraa parhaiten. Pennasen oltua vapaana näimme seuran kannalta parhaaksi vaihtoehdoksi aloittaa yhteistyömme heti, sanoo Jalo Ilveksen tiedotteessa.

– Kiitämme Jouko Myrrää ja Marko Ojasta heidän tekemästään työstä Ilveksen hyväksi. Organisaatiomme ja joukkueemme ottivat merkittäviä askelia eteenpäin heidän sopimuskausiensa aikana. Samalla olemme erittäin tyytyväisiä, että pääsimme pitkään sopimukseen Antti Pennasen kanssa. Hän oli haluttu nimi valmentajamarkkinoilla, ja olemme erittäin tyytyväisiä, että hän valitsi Ilveksen, Jalo jatkaa.

Ilveksen ratkaisu oli yllättävä, mutta kunnianhimoisten tulevaisuuden tavoitteiden takia ymmärrättevä. Jokereiden KHL-tarun päättymisen myötä Pennanen oli vapailla markkinoilla ja olisi saanut sopimuksen varmasti muualta hyvinkin pian.

Myrrä teki Ilveksessä erinomaista työtä valmennettuaan seuran viime kaudella pronssille. Todennäköisesti Myrrälle löytyy SM-liigassa kysyntää.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HIFK selätti pahimman tuskansa – ”No, eiköhän tuo IFK tule tuolta nousemaan”

Kommentoi Facebookissa