HIFK selätti pahimman tuskansa – ”No, eiköhän tuo IFK tule tuolta nousemaan”

HIFK on viimeksi voittanut Suomen mestaruuden 2011. (Kuva Liiga)

HIFK onnistui voittamaan TPS:n maalein 2-1. TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokas olettaa HIFK:n nousevan sarjataulukossa ylöspäin jo budjettinsa perusteella.

JÄÄKIEKKO Turun Palloseura on aloittanut kautensa SM-liigassa hyvin, mutta lauantaina sille tuli 1-2-tappio Helsingissä HIFK:lle. Kamppailu oli tasainen, mutta TPS:n päävalmentajan Jussi Ahokkaan mukaan parempi joukkue voitti.

– Kova kamppailupeli. Ehkä meidän olisi pitänyt päästä vähän paremmin ytimeen, niin olisimme voineet tehdä muutaman maalin enemmän. Välillä lähdettiin ihan hyvin paineen alta ja saatiin laadukkaita hyökkäyksiä. Harmittavaa, että näin pienistä asioista oli kiinni. Juuri esimerkiksi se aloitus, mistä tuli se 1-1-maali. Ne pitäisi meidän saada karsittua pois, Ahokas summasi Sport Contentille.

Myös HIFK:n voittomaali syntyi TPS:n virheestä. Sebastian Dyk sai lapioida illan voittomaalin heti kolmannen erän alussa.

– Tietysti harmittava myös se viimeinen maali, joka tuli heti erän alkuun. Siinä ei voitettu viivaa ja vähän jäi pyörimään kiekko omiin, Ahokas sanoi.

– Kolmannessa erässä olimme pelin päällä ja olisi pitänyt päästä paremmin ytimeen. Mutta näitä välillä käy ja IFK:n tilanne on mikä on, niin he laittoivat kaiken pöytään, Ahokas sanoi.

Niin, se IFK:n tilanne. HIFK on sarjassa vasta viimeistä edellisenä.

– No, eiköhän tuo IFK tule tuolta nousemaan. Heillä on yli kolmen miljoonan budjetti, sitä ei meillä ole. Aika kova nippu heillä on, Ahokas sanoi.

SaiPa kyntää syvällä jääkiekon SM-liigassa. Lauantaina se hävisi Rauman Lukolle 0-3.

SaiPa on voittanut tällä kaudella vasta yhden pelin varsinaisella peliajalla ja on viidellä pisteellään viimeisenä.

– Onnittelut Lukolle. Selvästi parempi joukkue voitti. Nyt on parina päivänä tullut vastaan kärkijoukkue hyvässä tilassa. Tässä kohtaa se ero huomataan, kun meidän pitäisi pystyä olemaan ihan parhaimmillaan ja raikkaimmillaan. Sitähän se nyt ei missään nimessä ole, kyllä sen aistii tästä ympäristöstä ja joukkueesta jo tässä vaiheessa. Onhan siinä nyt pohdinnan paikka, SaiPan päävalmentaja Pekka Virta sanoi.

Tapparan vaikeudet puolestaan jatkuivat. Tappara hävisi Pelicansille 0-3. Tappara hävisi myös perjantaina. Silloin Porin Ässät kaatoi sen Tampereella.

KalPan hieno vire kestää. Lauantaina KalPa kaatoi JYPin Järvi-Suomen derbyssä 4-1 ja jatkoi voittoputkeaan kolmen ottelun mittaiseksi. KalPa nousi samalla jo viidenneksi sarjassa. JYP on vasta sijalla 13.

Tampereella HPK yllätti Ilveksen ja kaivoi 3-2-jatkoaikavoiton. Steve Moses otti jälleen roolia. Hän osui kerran varsinaisella peliajalla ja osui myös voittomaalikilpailussa.

Ilves jatkaa sarjan kärjessä, vaikka onkin hävinnyt kaksi ottelua putkeen. HPK on viidentenä.

Vaasan Sport venyi yllätykseen Mikkelissä, kun se kaatoi Jukurit tyylipuhtaasti 3-0. Jukureiden kahden voiton putki katkesi, kun taas samalla Sport katkaisi kahden tappion putkensa.

Ässät kaatoi perjantaina Tapparan, mutta palasi nyt arkeen. KooKoo oli illan myöhäispelissä parempi maalein 3-1.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Pekka Virta sai pettyä juhlaottelussaan

Kommentoi Facebookissa