Pekka Virta sai pettyä juhlaottelussaan

Pekka Virta toimi SaiPan päävalmentajana 2021-2022. (Kuva Liiga)

Pekka Virta hävisi 900:nnen ottelunsa SM-liigan runkosarjassa TPS:n voitettua SaiPan 4-1.

JÄÄKIEKKO SaiPan päävalmentaja Pekka Virta toimi perjantaina 900. kertaa SM-liigan runkosarjaottelussa päävalmentajana. Virralle juhlailta oli kuitenkin pettymys TPS:n voitettua SaiPan maalein 4-1.

Virta piti näkemästään ensimmäisessä erässä. Tehottomuus söi kuitenkin henkistä kanttia Virran näkemyksen mukaan.

– En näe miten viisikkopeliä voi pelata paremmin kuin me pelasimme ensimmäisessä erässä. Suorahyökkäyspelaamista, yhdessä hyökkäämistä ja siihen kaksi ylivoimaa. Sen seurauksena, että ne eivät tuota mitään, tulee lisää yrittämistä ja viisikko alkaa hajoilla ja peliin tulee enemmän pakottamista, analysoi Virta ongelmien alkua lehdistötilaisuudessa.

Virran mukaan joidenkin pelaajien on opittava katsomaan asioita laajemmasta näkökulmasta.

– En jaksa enää ”oppia”-sanaa käyttää. Pitää vain ymmärtää, että joukkueelle pelaavat saavat joukkueen kautta onnensa. Ne, jotka haluavat jo nyt pelata itselleen ensi kautta johonkin, niin siinä on erilainen lähtötilanne peliin. Siinä voittaessa kaikki saisi vähän enemmän.

– Toivon, että tiivistytään näiden kokemuksien seurauksena nöyrtymään, että pelissä pitää kestää huonot hetket paljon paremmin. Siinä oli paljon hyvää, mutta ei tämä näin voi loputtomasti jatkua.

Virran valmentama SaiPa on sarjan jumbona. Toiseksi viimeisenä oleva HIFK on SaiPan kanssa tasapisteissä.

Tapparakin pettyi perjantaina, kun Ässät haki 4-1-voiton Tampereelta. Tapparan luotsi Jussi Tapola myönsi rehellisesti paremman voittaneen.

– Ei päästy peliin kiinni. Ässät oli kyllä laadukas tänään ja ansaitsi voittonsa. Toiseen erään päätettiin pukukopissa parantaa. Ei kuitenkaan siltikään päästy siihen pelirytmiin kiinni.

– Aina kun saatiin kiekko hyökkäysalueella, niin Ässät kamppaili nopeasti ja lähti toiseen suuntaan. Sitä kautta maalit johdattelivat peliä, ja tulos oli oikeudenmukainen tänään, arvioi Tapola seuran verkkosivuilla.

Tapparalla oli perjantaina jäällä kaksi kokematonta maalivahtia, Vilho Heikkinen ja Paavo Kohonen. Tapola myönsi, että hekään eivät esiintyneet edukseen.

– Ei ole helppo paikka. Joukkueen pitäisi tietysti auttaa paremmin maalivahteja tuossa hetkessä. Toisessa erässä Heikkinen otti hienoja torjuntoja siihen. Peli lähti meiltä siitä käsistä, kun haluttiin enemmän kuin saatiin. Sanotaan, että maalivahdit eivät erottuneet joukkueesta tänään. Joukkue ei ollut parhaimmillaan, ja ehkä kumpikaan maalivahtikaan ollut, jos katsotaan tehtyjä maaleja. Samassa joukkueessa ollaan, ja kaikkien pitää parantaa.

Muissa perjantain otteluissa HPK voitti HIFK:n 3-2, Lukko löi vieraissa KooKoon 2-0 ja KalPa löi Sportin voittolaukauskisan päätteeksi 4-3.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Venäjän maajoukkuepelaajat yritetään pelastaa sodalta

Kommentoi Facebookissa