Kalle Rovanperä on rallin maailmanmestari – ”Iso helpotus”

Kalle Rovanperä voitti rallin maailmanmestaruuden 22-vuotiaana. (Kuva Toyota Gazoo Racing)

Kalle Rovanperä voitti Uuden-Seelannin rallin ja varmisti maailmanmestaruutensa jo kauden kolmanneksi viimeisessä kisassa.

RALLI Lauantaina 22 vuotta täyttänyt Kalle Rovanperä varmisti rallin maailmanmestaruuden Uudessa-Seelannissa. Näin Rovanperästä tuli historian nuorin rallin maailmanmestari.

Rovanperä sinetöi mestaruuden häikäisevällä tavalla kauden kolmanneksi viimeisessä osakilpailussa. Hän ajoi kisassa ylivoimaiseen voittoon ja kruunasi kisan päättävän Power Stage -erikoiskokeen huimalla pohja-ajalla ottaen vielä viisi ylimääräistä pistettä.

– Iso helpotus, että olemme hienon kauden jälkeen viimeinkin tässä! Rovanperä huikkasi ensitöikseen WRC:n tv-haastattelussa.

Voitto oli Rovanperälle ja hänen kartanlukijalleen Jonne Halttuselle kauden kuudes.

– Iso kiitokset parin vaikeamman kisan jälkeen koko tiimille. He rakensivat tämän raketin! He tiimissä uskoivat meihin kaikkien vaikeiden rallien jälkeen ja antoivat meille täyden tuen, myös äidilleen samalla terveiset lähettänyt Rovanperä kiitti Toyotaa.

Rovanperä löi mestaruusniitin tavalla, joka ei jättänyt jossitteluille mitään sijaa. Rovanperä voitti kisan 34,6 sekunnin erolla toiseksi ajaneeseen tallikaveriinsa Sebastien Ogieriin. Rovanperää mestaruustaistossa uhannut Hyundain Ott Tänak oli kolmas jäätyään Rovanperästä 48,5 sekuntia.

– Mitä sanoisin? Haluaisin itkeä, mutta en voi! tallipäällikkö Jari-Matti Latvala totesi tunteet pinnassa WRC:n tv-haastattelussa.

Latvala tähdensi samalla sitä, kuinka tärkeä Rovanperän maailmanmestaruus Suomelle on. Edellisen kerran suomalaisajaja voitti maailmanmestaruuden 2002. Silloin ykkönen oli Marcus Grönholm.

– 22-vuotias. Kalle on rikkonut jo nyt niin monia ennätyksiä. Olen niin kiitollinen. Kalle on uskomaton. Hän on superkaveri, Latvala hehkutti.

Kisaa tietenkin paikan päällä seuraamassa ollut Harri Rovanperä kertoi olevansa nyt maailman ylpein isä.

– Kyllä, ehdottomasti olen. Olemme tienneet vuosia, että tämä hetki tulee, Harri Rovanperä sanoi WRC:n tv-haastattelussa.

Harri Rovanperä myönsi, että hän ei vielä tähän kauteen lähdettäessä odottanut pojaltaan välttämättä mestaruutta.

– Mestaruus tuli vuoden etuajassa, mutta ei sillä ole väliä!

Ylpeällä isällä oli vaikeaa pukea tunteitaan sanoiksi.

– En tiedä, mitä pitäisi sanoa. Täytyy miettiä pari tuntia, mitä Kalle teki.

Teksti Kari Aho ja Otto Palojärvi

Lue myös: Kalle Rovanperän maailmanmestaruus erittäin lähellä

Kommentoi Facebookissa