Kalle Rovanperän maailmanmestaruus erittäin lähellä

Kalle Rovanperä kaasuttelee Uudessa-Seelannissa. (Kuva Toyota Gazoo Racing)

Kalle Rovanperä johtaa Uuden-Seelannin MM-rallia 29 sekunnin turvin ennen päätöspäivää.

RALLI Kalle Rovanperä on kovaa kyytiä matkalla rallin maailmanmestariksi. Rovanperä johtaa Uuden-Seelannin MM-rallia lauantain jälkeen jo 29 sekunnilla.

Lauantaina 22 vuotta täyttänyt Rovanperä otti tahtipuikon tukevasti haltuunsa yhdeksännellä erikoiskokeella noustuaan kärkipaikalle. Toyotalla tykittävä nuorukainen oli sen jälkeen täysin pitelemätön.

Toisena oleva tallikaveri Sebastien Ogier on jäänyt Rovanperästä siis 29 sekuntia. Hyundain Ott Tänak on kolmantena, mutta ero karkuteillä olevaan Rovanperään on venynyt jo 46,4 sekuntiin.

Sunnuntaina ajetaan vielä neljä erikoiskoetta. Niillä on mittaa yhteensä 31 kilometriä.

– Näimme Kallelta jälleen uskomatonta ajoa vaikeissa olosuhteissa, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kehuu lauantaina 22 vuotta täyttänyttä nuorukaista tiiminsä tiedotteessa.

– Olemme loistavissa asemissa huomenna, mutta emme ole vielä siellä, Latvala jatkaa viitaten mestaruuteen.

Sää jatkuu sunnuntaina sateisena Uudessa-Seelannissa. Kyse on Rovanperän kelistä, mutta mestaruus edellyttää ehdottomasti yhtä virheetöntä suoritusta, mitä häneltä lauantaina nähtiin.

– Sää ei tule helpottamaan, joten meidän on keskityttävä 100-prosenttisesti ajamiseen ja yritettävä tuoda se (mestaruus) kotiin.

Rovanperä saapui Uuteen-Seelantiin 53 pisteen johtoasemassa sarjassa toisena olevaan Hyundain Ott Tänakiin. Kisassa Tänak on ennen päätöspäivää kolmantena, mutta siis jo 46,4 sekuntia Rovanperän takana.

Rovanperä sinetöi maailmanmestaruuden Uudessa-Seelannissa, jos hän voittaa ja poimii seitsemän pistettä Tänakia enemmän. Titteli tulee Rovanperälle ilman voittoakin, jos hän saavuttaa kauden kolmanneksi viimeisestä kisasta kahdeksan pistettä enemmän kuin Tänak.

Teksti Kari Aho ja Otto Palojärvi

Lue myös: Keke Rosbergin uroteko Las Vegasissa – historiallisesta saavutuksesta 40 vuotta

Kommentoi Facebookissa