Humalassa ollut huumekuski hurjasteli poliisia pakoon – etuovi repsotti auki, eikä matkustaja saanut sitä suljettua

Pakomatkan alueella on useita risteyksiä, tien pinta oli ollut jäinen ja tiet osittain valaistut.

Pakomatkan alueella on useita risteyksiä, tien pinta oli ollut jäinen ja tiet osittain valaistut. (Kuvituskuva Fotolia)

Huumepikatesti oli antanut positiivisen tuloksen myös muulle huumausaineelle kuin alkoholille.

LIIKENNETURVALLISUUS Poliisi epäilee 25-vuotiaan miehen syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja rattijuopumukseen henkilöautolla sekä huumausaineen käyttörikokseen Kontiolahdella, hieman ennen puolta yötä perjantaina.

Poliisi oli tehnyt Joensuun Käpykankaalla, Kajaanintieltä Kuopiontielle johtavalla rampilla havainnon henkilöautosta, jonka oikeanpuoleinen etuovi oli ollut avoinna, eikä matkustaja ollut saanut sitä suljettua. Poliisi oli lähtenyt seuraamaan autoa. Siilaisen rampissa poliisiauton kytkettyä pysäytysvalot päälle, oli henkilöauton kuljettaja kiihdyttänyt voimakkaasti.

Auto oli kääntynyt rampista Pankakoskentielle punaisen liikennevalon palaessa ja jatkanut matkaansa kohti Marjosärkkää huomattavalla ylinopeudella. Käännyttyään Kyyrönsuontielle ja ajettuaan noin kilometrin, auto oli pysähtynyt hitaasti. Pakomatkan alueella on useita risteyksiä, tien pinta oli ollut jäinen, tiet osittain valaistut, muuta liikennettä oli ollut vähän.

Unisen oloiselle miehelle tehty puhalluskoe oli antanut 0,77 promillen tuloksen, huumepikatesti oli antanut positiivisen tuloksen muulle huumausaineelle kuin alkoholille. Miehellä ei ole voimassa olevaa ajokorttia. Miehen kyydissä oli ollut yksi matkustaja.

Lue myös: Kuljettaja pakeni poliisia rekisterikilvettömällä autolla – törmäsi vastaantulevaan ajoneuvoon

Kommentoi Facebookissa