Huoltovarmuuskeskuksen maskikohussa uusi käänne – poliisi otti kiinni kaksi törkeästä kiristyksestä epäiltyä

Kiinasta lentoteitse rahdatuista hengityssuojaimista on aiheutunut sotkuinen vyyhti.

Kiinasta lentoteitse rahdatuista hengityssuojaimista aiheutui sotkuinen vyyhti. (Kuvituskuva Finnair)

Poliisi on tutkinut julkisuudessa esillä ollutta vahingontekoa suojavarustetilaukseen liittyen.

HUOLTOVARMUUSKESKUS Poliisi on ottanut 30.4.2020 Etelä-Suomessa kiinni kaksi henkilöä, joita epäillään törkeästä kiristyksestä. Poliisi ei tässä vaiheessa esitutkintaa kerro julkisuuteen enempää kiinniotetuista henkilöistä tai epäillystä törkeästä kiristyksestä.

‒ Tiedotimme aiemmin tässä kuussa, että tutkimme vahingontekoa, joka on ollut esillä julkisuudessa Huoltovarmuuskeskuksen suojavarustetilaukseen liittyvän jupakan yhteydessä. Tätä epäiltyä vahingontekoa tutkittaessa poliisin tietoon tuli seikkoja, joiden perusteella nyt kiinniotettuja henkilöitä on syytä epäillä törkeästä kiristyksestä, sanoo Helsingin poliisilaitoksen Rikostutkintayksikön Ammattimainen rikollisuus -toiminnon johtaja, rikostarkastaja Markku Heinikari.

Poliisille oli tehty 6.4.2020 rikosilmoitus vahingonteosta ja kotirauhan rikkomisesta. Asunnon ikkunasta oli heitetty sisään kivi Helsingissä.

– Korostamme, että kyseessä on rikosepäily. Esitutkinnan aikana selvitetään, mitä on tapahtunut, Heinikari jatkaa.

Poliisi ei kommentoi epäillyn rikoksen asianomistajan henkilöllisyyttä. Huoltovarmuuskeskuksen maskikohussa mukana ollut liikemies Onni Sarmaste on itse kuitenkin aikaisemmin kertonut julkisuudessa, kuinka häntä olisi uhkailtu tapaukseen liittyen.

Poliisi on myös aiemmin kertonut tehneensä takavarikoita yhteensä noin 2,7 miljoonan euron arvosta varoja, jotka jäädytettiin Huoltovarmuuskeskuksen suojainkauppojen yhteydessä huhtikuun alkupuolella. Poliisi on myös tehnyt pidätyksiä kohdistuen rahaan liittyviin rikoksiin epäiltyihin henkilöihin.

Lue myös: Poliisi teki pidätyksen Huoltovarmuuskeskuksen suojainkauppoihin liittyen – takavarikkoon 2,7 miljoonaa euroa

Kommentoi Facebookissa