Poliisi teki pidätyksen Huoltovarmuuskeskuksen suojainkauppoihin liittyen – takavarikkoon 2,7 miljoonaa euroa

Finnairin A-350-kone lastinaan kirurgisia maskeja ja hengityksensuojaimia saapui Kiinasta.

Finnairin A-350-kone lastinaan kirurgisia maskeja ja hengityksensuojaimia saapui Kiinasta ja aiheutti kohun. (Kuvituskuva Finnair)

Jäädytettyjen varojen lisäksi poliisi on takavarikoinut rikoksesta epäillyltä kaksi arvoautoa.

HUOLTOVARMUUSKESKUS Poliisi on 22. huhtikuuta takavarikoinut yhteensä noin 2,7 miljoonan euron arvosta varoja, jotka jäädytettiin Huoltovarmuuskeskuksen suojainkauppojen yhteydessä huhtikuun alkupuolella. Poliisi on myös tänään pidättänyt asiassa yhden rikoksesta epäillyn.

Mediatietojen mukaan kyseessä on yrittäjä Onni Sarmaste. Jäädytettyjen varojen lisäksi poliisi on takavarikoinut rikoksesta epäillyltä kaksi arvoautoa.

– KRP:n Rahanpesun selvittelykeskuksen jo viime viikolla tekemien jäädytystoimien ansiosta pääsimme takavarikoimaan pääosan rikoshyödyksi epäillyistä varoista nopeasti, kertoo rikostarkastaja Tomi Taskila Keskusrikospoliisista.

Esitutkinnassa selvitetään Huoltovarmuuskeskuksen ja tavarantoimittajien tekemien sopimusten sisältöä ja sitä, vastasiko toimitus näiden sopimusten sisältöä.

– Rikosnimikkeinä esitutkinnassa ovat tällä hetkellä muun muassa törkeä petos ja törkeä rahanpesu. Tutkinta jatkuu seuraavaksi esimerkiksi kuulusteluilla ja muun todistelun keräämisellä, Taskila sanoo.

Keskusrikospoliisi on tehnyt asiassa tiivistä yhteistyötä Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen kanssa.

Lue myös: Poliisi teki esiselvityksen Huoltovarmuuskeskuksen suojainkaupoista – ”Syytä epäillä -kynnys on ylittynyt”

Kommentoi Facebookissa