Huonoa ajokeliä luvataan suureen osaan maata – runsaita sateita ja merellä jopa myrskyä

Sade tulee pääosin lumena tai räntänä, mutta sateen olomuoto muuttuu vetisemmäksi sadealueen jälkipuoliskolla.

Sade tulee pääosin lumena tai räntänä, mutta sateen olomuoto muuttuu vetisemmäksi sadealueen jälkipuoliskolla. (Kuva Fotolia)

Suomeen saapuu syvä matalapaine, maan länsiosaan voi kertyä yli 10 senttiä lunta.

SÄÄTILA Ilmatieteen laitoksen keskiviikkona tekemän ennusteen mukaan Suomeen saapuu torstain vastaisena yönä lounaasta voimakas matalapaine, joka liikkuu päivän aikana itään ja pohjoiseen. Matalapaineeseen liittyy runsaiden sateiden lisäksi myös voimakkaita puuskatuulia etenkin maan länsiosassa.

Läntisillä merialueilla paikoin myrskyää ja esiintyy voimakasta aallokkoa. Sade tulee pääosin lumena tai räntänä, mutta sateen olomuoto muuttuu vetisemmäksi sadealueen jälkipuoliskolla maan länsiosassa ja etelärannikolla. Lounaissaaristossa sade tulee vetenä.

Lunta kertyy eniten Pohjanmaalla sekä Lounais-Lapissa, missä lunta voi tulla yli 10 senttimetriä. Ajokeli on huono tai erittäin huono suuressa osassa maata lumisateen sekä voimakkaan tuulen yhteisvaikutuksesta.

Sateiden jälkeen sää lauhtuu, ja lämpötila kohoaa maan etelä- ja länsiosassa yleisesti nollan yläpuolelle. Idässä ja pohjoisessa lämpötila pysyy vielä torstaina pakkasella.

Kommentoi Facebookissa