Hurja tehovire – Mikko Rantanen lähestyy NHL:n maalipörssin kärkeä

Mikko Rantanen pelaa NHL:ssä Colorado Avalanchessa.

Mikko Rantanen pelaa NHL:ssä Colorado Avalanchessa. (Kuva AOP)

Mikko Rantanen on noussut NHL:n maalipörssissä kolmanneksi ja pistepörssissä kymmenenneksi.

JÄÄKIEKKO Colorado Avalanchen suomalaishyökkääjät Mikko Rantanen ja Joonas Donskoi olivat isossa roolissa NHL:n viime yön kierroksella. Tulikuuma Rantanen teki yhden ja Donskoi kaksi maalia, kun seitsemännen voiton putkeen napannut Colorado rökitti Arizona Coyotesin tyylipuhtaasti numeroin 5-1.

Rantanen tälläsi upeasti ranteella 2-0 -lukemat ajassa 15.28. Arizonan maalivahti Antti Raanta oli tilanteessa täysin voimaton.

Donskoi iski puolestaan 4-1 -numerot tyhjiin ajassa 57.28. Donskoin toinen maali syntyi, kun peliaikaa oli jäljellä 11 sekuntia. Donskoi on tehnyt tällä kaudella nyt kymmenen maalia.

Rantasella on tilillään 18 osumaa, joilla hän on NHL:n maalipörssissä kolmantena. Edellä ovat 21 maalia tehneet Toronton Auston Matthews ja Edmontonin Connor McDavid.

Rantasen kokonaispistesaalis 18+18=36 oikeuttaa NHL:n pistepörssin kymmenenteen sijaan. Rantanen on 11 viimeisessä ottelussa saalistanut hurjat pisteet 10+8=18.

Rantasen edellä suomalaispelaajien pistepörssissä on Florida Panthersin Aleksander Barkov. Yhden ottelun Rantasta enemmän pelannut Barkov on takonut tehopisteet 13+24=37.

Rantasen ja Barkovin ohella myös Carolina Hurricanesin Sebastian Aho takoo pisteitä kovalla tahdilla. Aho on viimeisessä 11 ottelussa kerännyt tehot 7+6=13. Tehoillaan 13+17=30 Aho johtaa Carolinan sisäistä pistepörssiä.

Tiiistaina Aho kartutti muhkeaa kahdella syöttöpisteellä, kun Carolina nollasi Columbus Blue Jacketsin 3-0.

Columbuksen maalivahti Joonas Korpisalo joutui kaivamaan kiekon ensimmäisen kerran selkänsä takaa ajassa 9.13, kun Aho syötti ja Brady Skjei viimeisteli. Martin Necas sai puolestaan nauttia Ahon tarjoilusta ottelun puolivälin tuntumassa.

Korpisalo kirjautti tililleen 25 torjuntaa. Columbuksen Patrik Laine pelasi ottelussa 18.15 minuuttia ja jäi siis tehopisteittä.

Laineella on koossa 23 ottelusta tehot 7+6=13. Columbuksessa hän on ollut merkittävä pettymys, mutta ongelmana on, ettei Laineella ole rinnallaan myöskään riittävän tasokasta keskushyökkääjää.

Teksti Otto Palojärvi ja Kari Aho

Lue myös: Eeli Tolvaselta vahva esitys – ”En edes tiennyt, että tein kolme pistettä”

Kommentoi Facebookissa