Hurmiossa hiihtänyt Iivo Niskanen taisteli MM-kultaa!

Hiihtoliiton sponsori näkyy tulevilla kausilla muuallakin kuin Kulta-Iivon pipossa.

Olympiavoittaja ja maailmanmestari, Iivo Niskanen, Suomi. (Kuva AOP)

Sisuuntunut suomalainen on nyt olympiavoittaja sekä maailmanmestari.

LAHDEN MM-KISAT Kotikisoissa oli vuorossa miesten perinteinen 15 kilometrin hiihto, matkan maailmanmestari vuonna 2011 Oslossa oli Suomen Matti Heikkinen. Kun tiedettiin Iivo Niskasen hurja kunto, optimistisimmat toivoivat jo Suomeen peräti kahta mitalia.

Parisprintin kultamitalin menettämisestä norjalaisen kanssa törmäilyn seurauksena sisuuntunut Iivo Niskanen aloittikin pelottavalla vauhdilla. Viiden kilometrin kohdalla vain Norjan vaarallinen Martin Johnsrud Sundby pystyi vastaamaan ollen reilut 10 sekuntia jäljessä.

Väliajoissa 9,5 kilometrin kohdalla Sundby oli jäänyt jo yli 20 sekuntia, jolloin norjalaisen ensimmäinen henkilökohtainen MM-kulta alkoi näyttää jälleen vain haaveelta.

Iivo oli aloittanut kuitenkin niin kovaa, että loppuvaiheessa jännitettiin vain kestääkö nuoren 25-vuotiaan miehen kunto ja mitä tekee Sundby. Ja kesti se, taistelemalla maaliin sivakoinut Iivo Niskanen jätti Sundbytä maalissa 17,9 sekuntia. Kolmanneksi venytti Norjan Niklas Dyrhaug 31,3 sekuntia Iivolle jääneenä.

– Vaikeata oli välillä, mutta yleisön tuki siivitti hurmokseen, kaikkensa antanut Iivo Niskanen tunnusti ja kertoi suksien toimineen täydellisesti.

Upean hiihdon päätteeksi Iivo Niskanen sai MM-kultamitalin parisprintin olympiakullan seuraksi. Sami Jauhojärvi oli kahdeksas, Matti Heikkinen sijalla 11 ja Lari Lehtonen 24.

Rehdin kisan jälkeen norjalaiset nostivat Iivon hienolla urheiluhengellä kultatuoliin. Liikuttunut Iivo kiitti hetken hengähdettyään erityisesti morsiantaan Saana Kemppaista, valmentajaansa Olli Ohtosta, huoltoa sekä kaikkia kavereitaan, jotka uskoivat häneen – silloinkin, kun menestystä ei tuntunut tulevan.

 

Kommentoi Facebookissa