Huuhkaja-pelaaja vakuuttunut EM-kisapaikasta – ”Kuittailua ei tarvitse kauaa kuunnella”

Yleisö oli Tampereella hurmiossa Huuhkajien voitettua Bosnia-Hertsegovinan 2–0.

Yleisö oli Tampereella hurmiossa Huuhkajien voitettua Bosnia-Hertsegovinan 2–0. (Kuva Otto Palojärvi)

Italiassa pelaava Suomen maajoukkueen puolustaja Sauli Väisänen ilmoittaa Huuhkajien uskovan vahvasti 2020 EM-kisapaikkaan.

JALKAPALLO Suomen jalkapallomaajoukkue Huuhkajat on muutamassa vuodessa nostanut tasoaan hämmästyttävästi. Siitä kertoo fakta, että Suomi lähtee torstaina Tampereella Kreikkaa vastaan pelattavaan EM-karsintaotteluun suosikkina.

Vuosi sitten Kreikka taipui Suomelle Tampereella Kansojen liigassa. EM-karsinnatkin Kreikka on aloittanut todella takkuisasti hävittyään jopa Armenialle.

Suomi on karsintalohkossa toisena. Kaksi parasta etenee EM-kisoihin ja Suomi on vahvasti tyrkyllä kisakoneeseen lohkon suosikin Italian seurassa.

– Urheilussa ylipäätään aika nopeasti tilanteet kääntyy. Tulokset vaikuttavat itseluottamukseen, yleisön suosikkiasemiin ja muihinkin. Lähdetään tekemään taas se, mitä pystytään ja totta kai sitä voittoa lähdetään tavoittelemaan molempiin peleihin. Hyvä meininki, arvioi Italiassa Chievossa pelaava maajoukkuepuolustaja Sauli Väisänen Sport Contentille.

Markku Kanerva palasi Suomen päävalmentajaksi tammikuussa 2017, kun ruotsalainen Hans Backe sai potkut. Vuonna 2016 Suomi ei ollut voittanut yhtään ottelua, mutta Kanervan komennossa Suomi rupesi menestymään.

Väisäsen mukaan ”Rive” Kanerva toi Huuhkajiin voittamisen reseptin.

– Mulla on semmoinen filosofia, että jokaiselta valmentajalta saa jotain ja jokainen valmentaja tuo jotain. Mutta totta kai Rive on tuonut hyvät tulokset tähän ja saanut hyvän hengen päälle sekä sellaisen pelitavan, mihin me kaikki uskotaan. Siinä on voittamisen resepti.

Menestystekijät koostuvat muutamasta isommasta kokonaisuudesta.

– Hyvä joukkuehenki. Pelitapa, joka me osataan, ja johon kaikki uskoo. Hyvä meininki, Väisänen arvioi.

Mutta Kreikka ei ole helpoin voitettava. Onhan maa voittanut 2004 EM-kultaa ja ollut mukana MM-kisoissa viimeksi 2010 ja 2014. Kreikan liigassa pelataan tasokasta futista.

Väisänenkään ei odota torstaille helppoa matsia.

– Luulen, että nähdään vähän nälkäisempi ja taistelevampi Kreikka, kuin millainen Kreikka nähtiin Nations-liigan matseissa. Varmasti kova haaste. Siellä on paljon taitoa ja fyysisyyttä. Nyt siellä on pari uutta nälkäistä kaveriakin. Mutta lähdetään vastaamaan haasteeseen ja voittamaan sitä matsia.

Sunnuntaina Huuhkajat kohtaa Italian. Väisäselle se ottelu on tietysti spesiaali. Pelaahan hän Italiassa ammattilaisena.

– Mulle se on tietysti erityinen peli, kun Italiassa olen pitkään pelannut ja italiaa puhun. Muutamia niiden äijiä vastaan olen matseja vääntänytkin. Mikäs siinä. Kova haaste tulee.

Italia kohtaa Suomen hieman siipirikkona. Joukkueen tähtipuolustaja Giorgio Chiellini on sivussa.

– Chiellinillä meni polvi. Se on nyt ulkona. On niilläkin tietysti puutteita, toteaa Väisänen.

Suomi ei ole koskaan pelannut EM- tai MM-kisoissa. Väisänen on saanut kuulla asiasta Italiassa pelikavereiltaan.

– On tullut tosi paljon kuittailua itse asiassa. Sitä kuittailua ei onneksi tarvitse enää kauaa kuunnella. Nyt on tavoitteena kisapaikka.

Viime aikaiset Huuhkajien menestykset ovat tuoneet Väisäselle pelikavereilta kehujakin.

– On tullut myös onnitteluja. Sanotaan, että ”vau, tehän menette kisoihin”. Alkaa muutkin uskoa, kuin pelkästään suomalaiset, Väisänen naurahtaa.

Haastattelu Otto Palojärvi, Helsinki

Lue myös: Huuhkajat Teemu Pukki -kuumeen keskellä – ”Tosi magee juttu, että on supertähti täällä”

Kommentoi Facebookissa