Huuhkaja-tähden isoveli odottaa näyttöpaikkaa Hollannissa – ”On ollut niin lähellä”

Richard Jensen kipparoi Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkuetta tiistain EM-karsintojen avausottelussa.

Richard Jensen kipparoi Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkuetta tiistain EM-karsintojen avausottelussa. (Kuva Jussi Eskola/ SPL)

Pikkuhuuhkajien kapteeni Richard Jensen toivoo voivansa pian näyttää osaamistaan Twentessä.

JALKAPALLO Hollannin pääsarjassa on pelattu kolme ensimmäistä kierrosta. Sarjan ”suomalaisjoukkue” Twente on kuitenkin vielä pisteittä.

Twentessä pelaavat porvoolaislähtöiset veljekset Richard ja Fredrik Jensen sekä hiljattain seuran kanssa vuoden lainasopimuksen solminut Nottingham Forestin ja A-maajoukkueen keskikenttämies Thomas Lam.

Richard Jensen, 21, siirtyi veljeksistä ensimmäisenä Twenten junioriakatemiaan syksyllä 2012. Fredrik, 19, tuli perässä vuotta myöhemmin.

Huuhkajissakin peliaikaa jo saanut Fredrik sai vastuuta runsaasti Twentessä jo viime kaudella. Tällä kaudella hän on pelannut kaikki pelit alusta loppuun ja viimeistellyt yhden maalin.

Richardin debyytti on antanut odottaa itseään. Viime kaudella minuutteja kertyi kakkosjoukkueen riveissä kapteenina, ja tällä kaudella hän on istunut jokaisen edustusjoukkueen pelin vaihdossa.

Vaikka Fredrik on nuorempi, hän on edennyt urallaan nopeammin. Kymppipaikan pelaaja saa jo minuutteja A-maajoukkueessakin, kun taas toppari Richard toimii alle 21-vuotiaiden kapteenina.

– Olen istunut ensimmäiset pari peliä penkillä, ja odotan innolla omaa tilaisuuttani, että se tulisi. En ole pariin viikkoon keskustellut siitä valmentajan kanssa, mutta nyt kun palaan maajoukkuereissulta, pitäisi varmaan istua alas ja keskustella siitä, mikä tilanteeni on, Richard Jensen sanoo.

Hän uskoo, että debyytti Hollannin liigan Eredivisiessä ei ole kovin kaukana.

– Ainakin sellainen fiilis on ollut, että on ollut niin lähellä, että olisi päässyt pelaamaan. Että oliskohan se pikkuhiljaa aika, että saisi sen pienen mahdollisuuden, hän pyörittelee.

Oman pienen lisämausteensa motivaatioon on tuonut oman veljen menestyminen, vaikka Richard on enemmänkin ylpeä pikkuveljestään. Fredrikin minuutit eivät ole pois hänen saamastaan vastuusta.

– Pelaamme totta kai ihan eri paikoilla, niin se ei vaikuta omaan tilanteeseen eikä mentaliteettiini mitenkään. Aina mennään sata lasissa ja niin poispäin. Alussa, kun broidi pääsi pelaamaan, niin tekihän se vähän kipeää, mutta aika nopeasti se meni ohi, Richard nauraa.

– Totta kai kun näkee, että broidi pelaa, niin isoveli haluaa päästä kentälle.

Richard kipparoi Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkuetta tiistain EM-karsintojen avausottelussa. Suomi jäi Lahdessa 1–1-tasapeliin Färsaaria vastaan.

Kaksi MM-karsintapeliä putkeen voittaneessa Suomen A-maajoukkueessa on pelaajia muun muassa Italian jalkapalloliigasta (Sauli Väisänen, Perparim Hetemaj) ja Saksan jalkapalloliigasta (Lukas Hradecky), mutta Pikkuhuuhkajista suuri osa pelaa vielä kotimaisessa Veikkausliigassa.

Isoja vastuunkantajia alle 21-vuotiaissa ovat esimerkiksi juuri Richard Jensen, maalivahti Hugo Keto (Arsenal), keskikentän Kaan Kairinen (FC Midtjylland) sekä laituri Mikael Soisalo (Middlesbrough).

Kommentoi Facebookissa