Huuhkaja-tähti voitti ensimmäisen mestaruutensa

Suomen maajoukkueen keskikenttäpelaajan Glen Kamaran arvo pelaajamarkkinoilla on noussut 10 miljoonan euron tietämille

Suomen maajoukkueen keskikenttäpelaajan Glen Kamaran arvo pelaajamarkkinoilla on noussut 10 miljoonan euron tietämille. (Kuva AOP)

Suomen jalkapallomaajoukkueen keskikenttäpelaaja Glen Kamara voitti Glasgow Rangersin paidassa Skotlannin mestaruuden.

JALKAPALLO Suomen jalkapallomaajoukkueen keskikenttäpelaajan Glen Kamaran edustama Glasgow Rangers varmisti Skotlannin jalkapallomestaruuden jo kuusi kierrosta ennen kauden päätöstä. Mestaruus varmistui, kun Rangersin paikallishaastaja Celtic jäi 0-0 -tasapeliin Dundee Unitedin kentällä sunnuntaina.

Rangers oli voittanut lauantaina St. Mirrenin kotonaan 3-0. Celtic on 20 pistettä jäljessä Rangersia, kun kuusi kierrosta on jäljellä, eikä voi nousta enää edelle.

Rangersin saldo 32 ottelusta on hurja. Joukkueella on 28 voittoa, neljä tasapeliä. Maaliero on 77-9.

Mestaruus on Rangersille kaikkien aikojen 55:s, mutta ensimmäinen sitten vuoden 2011. Celtic oli voittanut yhdeksän edellistä mestaruutta. Rangersin kuiva kausi johtuu siitäkin, että seura oli poissa Skotlannin korkeimmalta sarjatasolta 2012-2016 taloudellisten sotkujen takia.

Vaikka mestaruus varmistui jo nyt, riittää Rangersilla vielä panosta. Joukkue on mukana Eurooppa-liigassa, jossa se on edennyt 16 parhaan joukkoon. Rangers kohtaa seuraavaksi Slavia Prahan.

Kamaran panosta Rangersin mestaruudessa ei voi vähätellä. Hän on ollut tälläkin kaudella Rangersin avauskokoonpanon vakiokalustoa.

Kamara on merkittävässä roolissa Huuhkajissakin. Hänen esityksensä keskikentällä olivat monessa maalissa ratkaisevassa roolissa 2019, kun Suomen miesten maajoukkue varmisti historiansa ensimmäisen EM-kisapaikkansa.

Kamara, 25, syntyi 1995 Tampereella. Hänen vanhempansa ovat sierraleonelaisia siirtolaisia.

Englantiin hän siirtyi 12-vuotiaana Southendin junioriakatemiaan. Vuonna 2015 hänestä tuli Arsenalin sopimuspelaaja. Skotlannissa hän pelasi Dundeen joukkueessa 2017-2019 ennen siirtymistään Rangersiin.

Kamara voitti tänä vuonna ensimmäisen jalkapallomestaruutensa. Mahdollisesti menestystä on tulossa lisää ja suuremmissa ympyröissä.

Kamaraa kohtaan riittää kiinnostusta Englannin Valioliigasta. Hänen sopimuksensa Rangersin kanssa jatkuu vuoteen 2023, mutta ei olisi yllättävää, jos hän siirtyisi Valioliigaan jo ensi kesänä.

Ensi kesäkuussa Kamara pelannee ensimmäisen arvoturnauksensa, kun Suomi debytoi miesten EM-kisoissa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Teemu Pukin ruuti kuivaa – 20 maalia täyteen

Kommentoi Facebookissa