Huuhkajat piinasi Tanskaa – lopulta selkeä tappio

Tanska voitti Suomen EM-karsintaottelussa maalein 3-1. (Kuva AOP)

Tanska pehmitti Suomen jalkapallon EM-karsintaottelussa maalein 3-1.

JALKAPALLO Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen urakka jalkapallon EM-karsinnoissa alkoi tappiolla torstaina Tanskassa. Suomi hävisi Kööpenhaminassa Tanskalle maalein 1-3.

Suomi aloitti ottelun yllättävänkin hyvin, mutta ote lopahti 27. minuutilla Tanskan tehtyä avausmaalinsa. Alexander Bah nousi hienosti laidalta ja lähetti upean keskityksen boksiin, josta Rasmus Höjlund nosti pallon verkkoon.

Suomi myös puolusti tilanteen luvattoman heikosti. Puolustuksessa Leo Väisänen ja Robert Ivanov pelasivat tilanteen huonosti.

Toisella puoliajalla Suomi tasoitti ottelun 53. minuutilla. Teemu Pukki syötti ja Oliver Antman viimeisteli upealla suorituksella 1-1-tasoituksen.

Tanska haki hanakasti johtomaalia ja Suomea pitivät pystyssä lähinnä maalivahti Lukas Hradeckyn paraatipelastukset. Tanskan nuori tähti Höjlund teki lopulta kaksi maalia ja sinetöi sinänsä odotetun voiton Tanskalle.

Suomella oli ottelussa hetkensä, mutta Tanskan paremmuudesta ei lopulta ollut epäselvyyttä. Tulos ei sinänsä ollut yllätys ottelun ennakkoasetelmia ajateltuna.

Suomi pelaa toisen EM-karsintaottelunsa sunnuntaina Belfastissa Pohjois-Irlantia vastaan. Siinä ottelussa on jo pakkopisteiden paikka EM-kisapaikan suhteen.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: YLE näyttää Veikkausliigaa ja Superpesistä

Kommentoi Facebookissa