YLE näyttää Veikkausliigaa ja Superpesistä

Kuva: Fotolia

Kuva Fotolia

YLE näyttää tänä vuonna kanavillaan suomalaista pääsarjajalkapalloa sekä pesäpalloa. Sopimuksessa on optio vuosille 2024 ja 2025 jatkon riippuessa YLE:n rahoituksiin liittyvistä tulevista poliittisista päätöksistä.

JALKAPALLO Yleisradio tiedotti maanantaina tehneensä Nelonen Median kanssa sopimuksen jalkapallon Veikkausliigan, jalkapallon Kansallisen liigan sekä miesten ja naisten Superpesiksen otteluiden esittämisestä kanavillaan.

Sopimus kattaa 5–7 Superpesiksen ottelua sekä naisten että miesten sarjoista kaudessa. Veikkausliigaa ja Kansallista Liigaa nähdään kumpaakin 6–7 ottelua kaudessa.

– Olen iloinen, että naisten ja miesten Superpesiksen sekä Veikkausliigan huippuottelut ja ratkaisuhetket palaavat Ylelle. Otteluiden yhteydessä pääsemme esittelemään suomalaisille kotimaisten pääsarjojen ilmiöitä ja ihmisiä, kertoo Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen tiedotteessa.

Yle näyttää sekä naisten että miesten Superpesiksestä kuukauden ottelun sekä syyskuussa ratkaisevat loppuottelut kolmannesta pelistä alkaen.

– On todella hienoa, että suuri yleisö pääsee nauttimaan kansallispelin huippuotteluista ja seuraamaan niin miesten kuin naisten mestaruuden ratkeamista myös Ylen kanavien kautta. Vapaan kanavan ottelut Ylellä täydentävät hyvin Ruudun kattavaa palvelua, toteaa Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Rämet.

Veikkausliigasta ja Kansallisesta Liigasta Yle näyttää ottelun lähes joka kuukausi, kun sarjakausi kestää huhtikuusta loka-marraskuulle asti.

– Veikkausliigan paluu Ylen kanaville on luonnollisesti meille ja koko suomalaiselle jalkapallolle todella merkittävä ja iloinen asia. Ylen panostus Veikkausliigaan nostaa sarjan näkyvyyttä sekä tavoittavuutta jälleen uudelle tasolle, iloitsee Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa.

Kansallista Liigaa on nähty jo aiemmin Ylen kanavilla.

– Jalkapallon naisten pääsarja tarjoaa yleisölle inspiroivaa, perheystävällistä ja upeita roolimalleja täynnä olevaa huippujalkapalloa. Olen iloinen, että Ylen kanavien kautta sarjan näkyvyyttä, tarinoita ja ilmiöitä voidaan viedä entistä useampiin kotikatsomoihin, sanoo Suomen Palloliiton kehityspäällikkö Heidi Pihlaja.

Kolmevuotinen sopimus kattaa ensi vaiheessa kauden 2023. Sopimus sisältää option kausista 2024 ja 2025.

Tiettävästi sopimuksen jatko 2023 jälkeen riippuu tulevista eduskuntavaaleista ja niiden jälkeen muodostettavasta uudesta hallituksesta. Yleisradion rahoitus on poliittinen kysymys ja on mahdollista, että YLE joutuu leikkaustoimien kohteeksi.

Teksti Otto Palojärvi / YLE:n tiedote

Lue myös: Maalivahtilegenda korostaa tanskalaisvalmentajan perintöä Huuhkajissa

Kommentoi Facebookissa