Huuhkajien EM-jatkokarsintavastustaja ratkeaa torstaina – kaksi vaihtoehtoa

Kuva Palloliitto

Suomi kohtaa EM-jatkokarsinnoissa joko Walesin tai Bosnia-Hertsegovinan. Ottelu pelataan 21. maaliskuuta ja sen voittaja etenee karsinnan finaaliin.

JALKAPALLO Karsintojen lohkovaihe Saksassa kesällä 2024 pelattavaan jalkapallon EM-turnaukseen päättyi tiistaina. Viimeisenä kisapaikkansa lohkoista varmisti Kroatia.

Kisoihin osallistuu 24 maata, joista 21 on nyt selvillä. Loput kolme osallistujaa ratkotaan jatkokarsinnoissa, joissa Suomikin on mukana.

Suomen vastustaja on selvillä ensi torstaina. Silloin B-polun joukkueista joko Suomi, Ukraina tai Islanti arvotaan A-polulle.

Mikäli Suomi arvotaan A-polulle, kohtaa se 21. maaliskuuta Walesin vieraskentällä. Tämän ottelun voittaja pelaisi kisapaikasta 26. maaliskuuta Puola-Viro -ottelun voittajaa vastaan.

Mikäli Suomi pysyy B-polulla, kohtaa se 21. maaliskuuta vieraissa Bosnia-Hertsegovinan. Tämän ottelun voittaja pelaa kisapaikasta 26. maaliskuuta joko Israelia, Ukrainaa tai Islantia vastaan. Jos Israel häviää ottelunsa ja Suomi voittaisi Bosnia-Hertsegovinan, pelaisi Suomi 26. maaliskuuta Helsingin Olympiastadionilla.

Kolmas jatkokarsintapaikka ratkeaa C-polulta. Siinä pelataan ensin ottelut Georgia-Luxemburg ja Kreikka-Kazakstan. Näiden otteluiden voittajat pelaavat EM-kisapaikasta.

EM-kisoihin paikkansa ovat isäntämaa Saksan lisäksi varmistaneet Englanti, Skotlanti, Hollanti, Belgia, Ranska, Espanja, Portugali, Italia, Turkki, Serbia, Tanska, Sveitsi, Itävalta, Unkari, Tshekki, Slovakia, Romania, Kroatia ja Slovenia.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkajat lönkötteli voiton San Marinosta

Kommentoi Facebookissa