Huuhkajien tähdillä kulkee nyt lupaavammin

Lukas Hradecky on Bayer Leverkusenin luottomaalivahti. (Kuva Bayer Leverkusen)

Teemu Pukin Norwich ja Lukas Hradeckyn Leverkusen ovat aloittaneet vuoden 2023 vahvasti.

JALKAPALLO Teemu Pukin edustama Norwich City vaihtoi hiljattain valmentajaa seuran heikon menestyksen takia. Valmentajavaihdos näyttää olleen Norwichille hyväksi, sillä uuden valmentajansa David Wagnerin komennossa seura on nyt orastavassa voittoputkessa.

Norwich kaatoi lauantaina Englannin kakkosarjassa The Championshipissa Coventryn maalein 4-2. Pukki ei tehnyt ottelussa maaleja, mutta näytti kuitenkin syöttötaitojaan.

Pukki antoi hienon syötön Josh Sargentille, joka iski pallon verkkoon. Siinä vaiheessa Norwich siirtyi 3-0 -johtoon.

Maalisyöttö oli Pukille jo kauden seitsemäs. Hän nousi seuransa syöttöpörssin jaetulle kärkipaikalle. Maaleja Pukki on tehnyt tällä kaudella 10.

Norwich on noussut sarjataulukossa viidenneksi. Marcus Forssin edustama Middlesbrough seuraa tasapisteissä kuudentena.

Norwich on 15 pisteen päässä kakkospaikasta, joka toisi suoran nousun Valioliigaan. Sijoille 3-6 päätyneet joukkueet pääsevät pelaamaan kuitenkin kolmannesta nousukarsintapaikasta.

Saksan Bundesliigassa Bayer Leverkusenin voittoputki sai jatkoa, kun seura sunnuntaina voitti Borussia Mönchengladbachin vieraana 3-2. Suomen maajoukkuemaalivahti Lukas Hradecky antautui ottelussa kahdesti. Leverkusen oli johtanut ennen takaiskumaaleja kuitenkin 3-0, joten Hradecky sai juhlia joukkueensa kanssa voittoa.

Hradeckyn Leverkusen on voittanut nyt jo neljä ottelua putkeen. Sarjataulukossa seura on nyt yhdeksäntenä ja taistelee vielä tiukasti europelipaikoista. Kausi ei vielä ole edes puolivälissä.

Suomen maajoukkueessa Pukki ja Hradecky nähtäneen seuraavan kerran maaliskuun lopulla, kun karsinnat 2024 EM-kisoihin alkavat.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kaksi suomalaista kelpasi NHL:n tähdistöotteluun

Kommentoi Facebookissa