Huuhkajilla kova haaste tiistaina – tappioon ei ole varaa

Markku Kanervan johdolla Suomi eteni ensi kertaa jalkapallon miesten EM-turnaukseen (Kuva UEFA)

Markku Kanervan johdolla Suomi eteni ensi kertaa jalkapallon miesten EM-turnaukseen. (Kuva UEFA)

Suomi pelaa Zenicassa tiistai-iltana Kansojen liigan ottelussa Bosnia-Hertsegovinaa vastaan. Ottelu alkaa kello 21.45.

JALKAPALLO Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat kohtaa Kansojen liigassa tiistai-iltana Bosnia-Hertsegovinan. Ottelu pelataan Zenicassa, josta Suomelta on sekä hienoja että karmaiseviakin muistoja.

Lauantaina Bukarestissa Suomi hävisi Romanialle maalein 0-1. Parempaankin tulokseen oli saumoja, mutta Joel Pohjanpalo epäonnistui kahdessa loistavassa maalipaikassaan.

– Olemme katsoneet Romania-ottelun tilastoja ja klippejä pelistä. Sieltä löytyi paljon positiivisia asioita. Pelasimme vieraissa ja silti meillä oli pallonhallinta ja maalintekoyritykset menivät tasan, kommentoi Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva Palloliiton nettisivuilla.

– Kaksinkamppailupelaaminen niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa oli meillä hieman parempaa kuin Romanialla. Eli olimme hyvin pelissä mukana. Jos lopputulos pitäisi määritellä tilastojen avulla, niin ehkä se olisi tasuri. Mutta jalkapallo ei mene niin. Yksittäiset tilanteet ratkaisevat. He onnistuivat tekemään maalin ja me emme, Kanerva jatkoi.

Lohkovoiton kannalta Suomella ei ole varaa hävitä tiistaina. Jos Bosnia-Hertsegovina voittaisi, nousisi se kahdeksaan pisteeseen, kun Suomella olisi koossa neljä pistettä. Siinä tilanteessa lohkovoitto, joka toisi nousun Kansojen liigan A-tasolle sekä EM-jatkokarsintapaikan, ei olisi enää Huuhkajien omissa käsissä.

Toissa lauantaina Helsingissä Suomi ja Bosnia-Hertsegovina pelasivat tasan 1-1. Bosnialaiset tasoittivat aivan ottelun loppuhetkillä.

– Edellinen Bosnia-Hertsegovina-ottelu opetti meille, että peli kestää 90 plus 3,4 tai 5 minuuttia. Yksittäiset tilanteet täytyy pystyä puolustamaan paremmin. Heidän tasoitusmaalinsa oli meiltä tietynlainen lapsus. Siinäkin pelissä oli paljon positiivisia asioita, ja tunnemme Bosnia-Hertsegovinan todella hyvin, Kanerva toteaa.

Suomi on pelannut viime vuosina Zenicassa kahdesti. Lokakuussa 2019 bosnialaiset murjoivat Huuhkajat 4-1, mutta viime marraskuussa Huuhkajat otti riemukkaan voiton maalein 3-1.

– Meillä on heistä pääasiassa hyviä muistoja. Heillä on tietty kunnioitus meitä kohtaan. Kaksinkamppailupelaaminen on pelissä kuin pelissä aika ratkaisevassa roolissa. Miten voitamme ykkös- ja kakkospallot, sitä kautta määritellään, kumpi peliä lähtee viemään, ennakoi Kanerva tiistain ottelua.

Päivän kuntokin ratkaisee tiistaina paljon. Molemmille joukkueille kyse on neljännestä ottelusta 11 päivän sisään.
Kansojen liigan otteluohjelma on herättänyt pelaajien piirissä valtavasti kritiikkiä. Onhan Kansojen liigasta tullut tänä vuonna eräänlainen bensansäästökilpailu.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Joel Pohjanpalo epäonnistui avopaikoissa – Romania voitti Huuhkajat

Kommentoi Facebookissa