Joel Pohjanpalo epäonnistui avopaikoissa – Romania voitti Huuhkajat

Silviu Bancu teki Romanian 1-0 -voittomaalin Suomea vastaan. (Kuva AOP)

Romania voitti Kansojen liigan ottelussa Bukarestissa Suomen 1-0.

JALKAPALLO Suomi koki Kansojen liigassa avaustappionsa hävittyään Bukarestissa Romanialle maalein 0-1. Romania kontrolloi peliä hyvin, mutta Suomella oli riittävästi paikkoja ottelun voittoonkin.

Romania aloitti ottelun vahvasti ja sai heti alussa pallon ylärimaan. 16. minuutilla Romanialle tuomittiin myös rangaistuspotku, jonka Suomen maalivahti Jesse Joronen upeasti torjui.

Romanian voittomaalia Joronen ei kyennyt estämään. Vastahyökkäyksen päätteeksi Silviu Bancu viimeisteli 30. minuutilla voittomaalin Nikolai Alhon liukastuttua tilanteessa.

Suomi puolusti tilanteen huonosti. Toki Alhon liukastuminen meni myös epäonnen piikkiin.

Toisella puoliajalla Joel Pohjanpalo sai kaksi loistavaa maalipaikkaa. Hän ei onnistunut niitä kuitenkaan hyödyntämään.

Myös Romanialla oli muutama erinomainen paikka. Joronen esitti ottelussa useamman paraatipelastuksen.

Romanialle voitto Suomesta oli helpotus jo uskottavuudenkin kannalta. Olihan se hävinnyt aiemmissa otteluissaan Montenegrolle ja Bosnia-Hertsegovinalle.

Romanian kannattajat eivät antaneet itsestään kehuttavaa kuvaa. Kentälle heiteltiin ensimmäisellä puoliajalla soihtuja. Yksi soihduista oli vähällä osua Suomen puolustajaan Richard Jenseniin.

Suomi pelasi Bukarestissa ihan kelpo ottelun, mutta maalipaikat pitäisi hyödyntää. Montenegroa vastaan kaksi maalia viime tiistaina tehnyt Pohjanpalo oli Bukarestissa Alhon ohella Suomen antisankari.

Toisessa lauantaina pelatussa ottelussa Montenegro ja Bosnia-Hertsegovina pelasivat 1-1 -tasapelin. Se oli Suomen kannalta hyvä tulos.

Bosnialaisilla on kolmesta ottelusta koossa viisi pistettä. Suomella ja Montenegrolla on pisteitä neljä ja Romanialla kolme. Jäljellä on vielä kolme kierrosta, joten lohkovoittoon on Huuhkajilla yhä hyvä sauma.

Huuhkajat matkaa seuraavaksi Zenicaan, missä tiistaina vastaan tulee Bosnia-Hertsegovina. Sen jälkeen alkaa vihdoin jalkapalloilijoiden lyhyt kesäloma.

Romaniaa Suomi ei ole voittanut jalkapallossa koskaan. Seuraavan kerran historiallista voittoa voi yrittää Kansojen liigassa syyskuussa Helsingissä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Pikkuhuuhkajille iso pettymys – EM-kisapaikka jäi haaveeksi

Kommentoi Facebookissa