Pikkuhuuhkajille iso pettymys – EM-kisapaikka jäi haaveeksi

Kuva: Fotolia

Kuva Fotolia

Norja voitti Suomen Turussa pelatussa alle 21-vuotiaiden jalkapallon EM-karsintaottelussa maalein 2-0.

JALKAPALLO Suomen alle 21-vuotiaiden jalkapallomaajoukkue karsiutui EM-lopputurnauksesta perjantaina Turussa. Suomi hävisi kotiottelunsa Norjaa vastaan maalein 2-0.

Suomi olisi tarvinnut jatkokarsintapaikkaa varten voiton. Välillä peli oli Suomen hallinnassakin, mutta hyvistä hyökkäyksistä palloa ei saatu Norjan maaliin.

Reilun tunnin kohdalla Norja siirtyi 1-0-johtoon. Emil Ceide pääsi rangaistusalueen rajalle ja laukoi alakulmaan.

Johtomaalistaan Norja sai yliotteen. Lopullinen ratkaisu syntyi pelin 78. minuutilla, kun vaihtomies Fredrik Oppegård pääsi hyvään keskityspalloon laukoi pallon voimalla verkon perukoille.

Suomen maalivahti ja kapteeni Viljami Sinisalo pelasi hyvän ottelun, mutta se ei riittänyt. Norja viimeisteli paikoistaan tehokkaasti.

– Meillä ei viimeiset syötöt osuneet jalkaan, kun taas norjalaiselta tulee huikea yksilösuoritus. Ne on ne pienet marginaalit. Tosi, tosi pettynyt olen, mutta ei tähän voida jämähtää, Sinisalo kommentoi Yleisradion haastattelussa.

Suomi sijoittui lohkossaan kolmanneksi. Sijoitus oli aika lailla odotettu, mutta pettymys oli silti iso. Pelasihan Pikkuhuuhkajat monta hyvää ottelua ja lopputurnauspaikkaan olisi ollut ihan realistiset mahdollisuudet.

Mitä Suomen pelaajatuotantoon tulee, näyttää tilanne päättyneiden karsintojen perusteella lupaavammalta kuin viitisen vuotta sitten.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Helmarit nimetty jalkapallon EM-kisoihin

Kommentoi Facebookissa