Helmarit nimetty jalkapallon EM-kisoihin

Helmarit pelasi heinäkuussa 2022 EM-lopputurnauksessa Englannissa. (Kuva Palloliitto)

Suomen joukkue heinäkuussa Englannissa pelattavaan jalkapallon EM-turnaukseen on valittu.

JALKAPALLO Suomen naisten A-maajoukkueen Helmarien (Helmipöllöt) päävalmentaja Anna Signeul on nimennyt Suomen 23 pelaajan kisajoukkueen heinäkuussa Englannissa pelattavaan EM-lopputurnaukseen. Suomi on mukana EM-kisoissa yhdeksän vuoden tauon jälkeen.

Suomen kokoonpanossa riittää kokemusta kovista sarjoista. Kaikki EM-kisoihin valitut pelaavat ammattilaisina ulkomailla yhtä lukuun ottamatta.

– Pelaajat on valittu joukkueeseen heidän kokemuksensa ja esityksiensä perusteella sekä maa- että seurajoukkueissa. On tärkeää, että meillä on monikäyttöisiä pelaajia, jotka pystyvät pelaamaan useilla pelipaikoilla. Lopulliset valinnat on tehty yhdessä valmennusjohdon kanssa. Tuo prosessi on ollut totta kai vaikea, mutta myös vääjäämätön osa huippu-urheilua. Arvostamme suuresti jokaisen pelaajan panosta kisapaikan saavuttamisessa, Signeul sanoo tiedotteessa.

Suomen EM-joukkue kokoontuu maanantaina 20. kesäkuuta. Ennen EM-kisoja Helmarit pelaa kaksi harjoitusottelua kohdatessaan Japanin Turussa 27.6. ja Hollannin Enschedessä 2.7.

– Kohtaamme valmistavissa otteluissa kaksi huipputason joukkuetta. Ottelut Japania ja Hollantia ovat tärkeitä, koska pääsemme pelaamaan kovatasoisia vastustajia vastaan. Pelaajien tulee olla valmiita samaan myös Englannissa, koska lohkomme on äärimmäisen kova haaste. Odotamme sitä kuitenkin innolla, Signeul kertoo.

EM-lopputurnaus käynnistyy Suomen osalta perjantaina 8. heinäkuuta, kun Suomi kohtaa Espanjan. Toisessa ottelussaan Suomi kohtaa 12.7. Tanskan ja alkulohkon päätösottelussaan 16.7. Saksan. Kaikki alkulohkon ottelunsa Suomi pelaa Milton Keynesissa.

Lohkosta kaksi parasta etenee puolivälieriin. Pelaajamateriaalin perusteella Suomi on lohkonsa heikoin joukkue.

– Olemme todella innoissamme, että pääsemme kilpailemaan lopputurnauksessa. Pelaajat tulevat tekemään kaikkensa, jotta Suomi olisi ylpeä heistä, kommentoi Signeul.

Suomi on aiemmin pelannut naisten EM-kisoissa 2005, 2009 ja 2013. Vuonna 2005 Suomi eteni peräti välieriin. Kotikisoissaan 2009 Suomi eteni puolivälieriin ja 2013 EM-kisoissa taival tyssäsi alkulohkoon. Edellisestä EM-turnauksesta 2017 Suomi karsiutui.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kansojen liigan pelitahti saa murskakritiikkiä – ”Ei mitään järkeä”

Helmarit EM-kisoissa

Maalivahdit
1 Katriina Talaslahti, FC Fleury 91
12 Anna Tamminen, Hammarby IF
23 Tinja-Riikka Korpela, Tottenham Hotspur FC

Puolustus
2 Elli Pikkujämsä, KIF Örebro
3 Tuija Hyyrynen, Juventus FC
5 Emma Koivisto, Brighton & Hove Albion
6 Anna Auvinen, UC Sampdoria
11 Nora Heroum, SS Lazio
15 Natalia Kuikka, Portland Thorns
16 Anna Westerlund, Åland United

Keskikenttä ja hyökkäys
4 Ria Öling, FC Rosengård
7 Adelina Engman, Hammary IF
8 Olga Ahtinen, Linköping FC
9 Juliette Kemppi, IFK Kalmar
10 Emmi Alanen, Kristiandstad DFF
13 Jenny Danielsson, AIK
14 Heidi Kollanen, KIF Örebro
17 Sanni Franssi, Real Sociedad
18 Linda Sällström, Vittsjö GIK
19 Essi Sainio, HJK
20 Eveliina Summanen, Tottenham Hotspur FC
21 Amanda Rantanen, KIF Örebro
22 Jutta Rantala, Vittsjö GIK

Kommentoi Facebookissa