Huuhkajille jälleen katkera tappio – lohkovoitto karkaa

Bosnia-Hertsegovina voitti Kansojen liigassa Suomen 3-2. (Kuva AOP)

Bosnia-Hertsegovina voitti Kansojen liigan ottelussa Suomen maalein 3-2. Huuhkajat oli johtanut ottelua 2-1.

JALKAPALLO Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat hävisi tiistai-iltana Zenicassa Bosnia-Hertsegovinalle maalein 2-3. Tappio merkitsi, ettei Kansojen liigan lohkovoitto ole enää Suomen omissa käsissä.

Kuten 0-1 -tappioon lauantaina Bukarestissa päättyneessä Romania-ottelussa, oli Suomella maalipaikkojen valossa hyvä mahdollisuus voittaa Zenicassakin. Teemu Pukki totesi pelin jälkeen YLE:n haastattelussa, että on kuitenkin vaikea voittaa, jos omiin menee kolme maalia.

Suomi sai otteluun surkean alun, kun Sauli Väisänen rikkoi Bosnian tähtipelaajaa Edin Dzekoa rangaistusalueella ja tilanteesta vihellettiin rangaistuspotku. Miralem Pjanic viimeisteli tähtipelaajan varmuudella.

Suomi oli ottelun alussa pahasti ottavana osapuolena, mutta 10. minuutilla nähtiin dramaattinen käänne. Lucas Lingman pelasi pallon laitaan Benjamin Källmanille, joka syötti keskelle. Teemu Pukki onnistui maalinteossa.

Kahdeksan minuuttia sama kolmikko värkkäsi toisen maalin. Lingman käynnisti hyökkäyksen pitkällä pallolla, Pukki lähetti hienon syötön taitavasti haltuun ottaneelle Källmanille, joka teki Suomen 2-1 -johtomaalin.

Bosnia-Hertsegovina tuli ensimmäisellä puoliajalla kuitenkin tasoihin, kun Pjanic vapautti Dzekon maalintekoon. Ensin tilanne liputettiin paitsioksi, mutta videotarkistuksessa huomattiin, että Dzeko ei ollutkaan paitsiossa. Suomi puolusti tilanteessa löperösti.

Dzeko sai toisella puoliajalla liikaa tilaa Suomen puolustukselta ja teki bosnialaisten kolmannen maalin. Pallo muutti ikävästi suuntaa Miro Tenhosta, eikä Lukas Hradecky kyennyt torjumaan.

Ilmari Niskasella oli loistosauma tehdä Suomelle kolmas maali. Hän onnistui avopaikassa käsittämättömästi vetämään ohi. Myös Pukilla oli erinomainen paikka toiseen maaliin, mutta viimeistely ei Suomen maajoukkueen kaikkien aikojen maalintekijällä onnistunut.

Suomi hävisi ottelun ennen kaikkea puolustuksen virheiden takia. Myös Niskasta voi osittain syyttää, koska moisesta paikasta pitäisi ammattilaisjalkapalloilijan onnistua maalinteossa.

Bosnia ja Hertsegovina nousi voitollaan kahdeksaan pisteeseen ennen kahta päätöskierrosta. Lohkon kakkoseksi nousi Montenegro, joka voitti vieraskentällä Romanian 3-0. Montenegrolla on seitsemän pistettä.

Suomella on koossa neljä pistettä. Yllättäen lohkon jumbona olevalla Romanialla on kolme pistettä, jotka tulivat lauantaina voitolla Suomesta.

Kansojen liiga päättyy syyskuussa. Suomi kohtaa silloin Montenegron vieraissa Romanian kotona.

Lohkovoittaja nousee A-liigaan ja saa paikan EM-jatkokarsintoihin. Lohkojumbo puolestaan tipahtaa C-liigaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkajilla kova haaste tiistaina – tappioon ei ole varaa

Kommentoi Facebookissa