Huumekuski toilaili täysperävaunurekalla – pysähtyi vasta poliisin kolmannen piikkimaton jälkeen

Salon syyskuisen rekan takaa-ajon esitutkinta on valmistunut. (Kuvituskuva Fotolia)

Molemmat eturenkaat olivat jo tyhjentyneet ja auto syttynyt palamaan.

LIIKENNETURVALLISUUS Lounais-Suomen poliisi on saanut valmiiksi Salossa ykköstiellä 11. syyskuuta tapahtuneen rekan takaa-ajon esitutkinnan. Asia on saatettu syyteharkintaan.

Vuonna 1960 syntyneen kuljettajan epäillään ottaneen luvatta käyttöön työnantajansa täysperävaunurekan ja ajaneen sillä huumausaineen vaikutuksen alaisena ensin Naantalista pääkaupunkiseudulle ja sieltä takaisin kohti Turkua. Rekka pysähtyi vasta poliisin heittämän kolmannen piikkimaton jälkeen, kun sen molemmat eturenkaat olivat jo tyhjentyneet ja auto syttyi palamaan.

Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, virkamiehen vastustamisesta, moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta, huumausaineen käyttörikoksesta, sekä niskoittelusta poliisia vastaan.

Lisäksi kuljettajaa epäillään tieliikenteen sosiaalilainsäädännön rikkomisesta, koska hän ei käyttänyt ajossa ajopiirturia eikä pitänyt kuorma-auton kuljettajana vaadittavia taukoja.

Kuljettaja ehti käydä rekalla pääkaupunkiseudulla ja oli palaamassa takaisin moottoritietä Turun suuntaan, kun muut tielläliikkujat ilmoittivat poikkeuksellisesti liikkuvasta rekasta hätänumeroon. Salon Piihovin pihassa poliisi yritti saada avoimen ikkunan kautta kuljettajan hallintaansa, mutta tämä riuhtaisi poliisit pois otteestaan.

Kuljettaja lähti liikkeelle toisen konstaapelin vielä ollessa auton ikkunan luona. Konstaapeli onnistui kuitenkin hyppäämään autosta alas, eikä hän loukkaantunut tilanteessa.

Epäilty kiisti esitutkinnassa kaikki muut rikosnimikkeet paitsi sen, ettei ollut noudattanut poliisin pysähtymiskäskyä.

Lue myös: Poliisi pysäytti rekan piikkimatolla moottoritiellä – kuljettaja ei noudattanut pysähtymiskäskyjä

Kommentoi Facebookissa